IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Специален подарък от карбон за юбилея на Lamborghini Aventador

Създаденият в Дубай Huber Era е посветен на 10-ата годишнина на италианската икона

Lamborghini Aventador може да се нарече една от автомобилните икони на XXI век. Не само заради уникалния си рязък и агресивен дизайн, но и заради голямото богатство "под капака" - невероятния V12 двигател, който е един от последните такива използвани от автомобилния свят въобще.


huber era


Aventador бе представен на автомобилния салон в Женева през 2011 година и сега отбелязва своята десета годишнина на пазара, която, обаче, може и да е последна, тъй като моделът отива към края на жизнения си цикъл. За да отбележи знаковата дата, базираната в Дубай компания Huber отдаде почит на машината с доста атрактивна версия, заложила на доволно количество карбон.

Huber Era, както се нарича моделът на арабската компания, е с изцяло модифицирани предна и задна брони, изработени изцяло от карбонови влакна. Новият дизайн на компонентите е малко по-крещящ, отколкото оригиналните, но е доста по-сполучлив, в сравнение с други подобни опити.

В допълнение, дубайските тунери предлагат и опционален капак на двигателното отделение, изработен от карбон, който може да е с естествената окраска на композитния материал, или да бъде боядисан в различни цветове. Същото се отнася и до гореспоменатите брони с нов дизайн.


huber era


Макар компанията да е относително нова на пазара, вече има изградена доста сериозна международна клиентела. Проектът Huber Era е един от първите за тунерите, които възнамеряват да произвеждат различни аеропакети не само за Aventador, но и за други актуални спортни коли.

Връщайки се на Aventador, неговото "пенсиониране" може да натъжи доста фенове, но добрата новина е, че Lamborghini към момента планира неговият наследник също да е оборудван с V12 мотор. Този ход вече бе предвиден, с лансирането на лимитирания Sián, в който 12-цилиндровия двигател бе комбиниран с електромотор с 34 конски сили, за да постигне комбинирана мощност от 819 к.с.

Повече снимки на Huber Era вижте в галерията: 

0 от 500