IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota Highlander пристигна в Европа с хибридно AWD

На Стария континент цените на всъдехода стартират от 53 250 евро

Японският производител Toyota смята максимално да се възползва от растящия интерес към SUV-моделите и ще предложи на европейския пазар новото поколение на Highlander, което дебютира в Северна Америка през 2020 година. От компанията обявиха, че моделът пристига на Стария континент с хибриден силов агрегат и система за задвижване на четирите колела.


Toyota Highlander


Показателите за вредни емисии на новия Highlander са 149 гр/км, като значително надвишават средните за целия автопарк в ЕС, но пък всъдеходът може да се похвали с най-доброто съотношение между мощност и СО2 в сегмента. Версията Hughlander Hybrid разчита на задвижваща система с мощност 248 к.с., в чиято основа е 2,5-литров бензинов двигател. Само на ток хибридът със 7 места изминава до 70 км при максимална скорост от 125 км/ч.

Още в базовото оборудване на модела се включени на 7,0-инчов цифров дисплей на приборния панел и 8.0-инчов сензорен екран на информационно-развлекателната система, а също така пакет от асистенти на водача и системи за безопасност Toyota Safety Sense, Smart Entry, LED-фарове, отопляеми предни седалки и тризонов климатик.


Toyota Highlander


По-високите нива разполага с 20-инчови джанти, панорамен покрив и 12,3-инчов екран на мултимедията с вградена сателитна навигация. Предвидена е и премиум аудио-система JBL с 11 високоговорителя и мощност 1200 вата.

Новият Highlander разчита на скоростна кутия CVT от Prius, която задвижва предните колела, а електромоторът на задната ос елиминира нуждата от кардан. Вече са известни и цените на всъдехода в Европа. В Германия, например, те започват от 53 250 евро.

Още снимки на всъдехода - вижте в галерията:

Снимки: Toyota

0 от 500