IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Skoda разкри подробности за най-малкия си кросоувър

Компактният Kushaq излиза с избор от два бензинови турбомотора

Компанията Skoda публикува снимки на прототип на новия си компактен кросоувър Kushaq, а също така разкри и първи подробности за автомобила, чиято премиера ще се състои през март тази година в Индия.


Skoda Kushaq


Според терминологията на чешката марка, първата буква „K” и последната „Q” показват принадлежността на автомобила към клас SUV на Skoda, в който вече влизат моделите Kodiaq, Karoq и Kamiq.

По предварителни данни, Skoda Kushaq ще представлява сериен вариант на концептуалния модел Vision In, представен в началото на 2020 година. Дължината на прототипа е 4256 мм, което е със 126 мм по-малко от Karoq, а разстоянието между двете оси е 2671 мм.


Skoda Kushaq


В основата на кросоувъра е мащабируемата архитектура MQB-A0-IN, която представлява модернизирана версия на модулната платформа MQB-A0, създадена за компактните модели на концерна Volkswagen AG.

Засега е известно, че Skoda Kushaq ще получи „ефектен дизайн и вместителен и комфортен салон, съвременна мултимедия, като ще се предлага с избор от два бензинови турбомотора“. Вероятно става дума за 1,0-литровия 3-цилиндров двигател с мощност 110 к.с. и за 1,5-литровия агрегат с 4 цилиндъра, развиващ 150 к.с.


Skoda Kushaq


На пазара в Индия новата Skoda Kushaq ще се конкурира с Hyundai Creta, като продажбите ще стартират в края на годината. Все още е е ясно, дали кросоувърът ще се продава и в други държави.

Снимки: Skoda

0 от 500