IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi обнови дизеловия SQ5 Sportback 

Фейслифтът на SUV-купето идва с 341 конски сили

Audi освежи динамичната версия SQ5 Sportback TDI на своето SUV-купе за моделната 2021 година. Кросоувърът е получил обновения дизелов двигател, който дебютира при конвенционалния SQ5, както още някои козметични и технологични новости.


audi sq5


На първо време, трилитровият V6 дизелов агрегат работи с 48-волтова мека хибридна система, като е с бутала от кована стомана, вместо досегашните алуминиеви. Двигателят е с нов пиезоелектрически сензор, който наблюдава инжекторите на клапаните, променени пътища на въздушния поток и нов интеркулер.

В резултат, обновеният двигател е с една идея понамаляла мощност - 341, вместо досегашните 347 конски сили, но въртящият момент остава непроменените 700 Нм, получавани в диапазона от 1750 до 3250 об/мин. Ускорението от 0 до 100 км/ч на новия SQ5 Sportback става за 5,1 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч.


audi sq5


Спортното SUV-купе е получило и нови 20-инчови колела, като опционално се предлагат и такива с диаметър 21 инча. Налични са също подобрени спирачки и спортно окачване с контрол на твърдостта на амортисьорите. Дизайнерските промени копират тези от SQ5, като Sportback е с ревизирани предни светлини, големи въздухозаборници, нови странични стъпенки и OLED задни светлини.

През подобно освежаване преминава и "нормалният" Q5 Sportback, като и двете машини са се сдобили с третото поколение информационно-развлекателна система на Audi, с 10,1-инчов дисплей и 12,3-инчово дигитално приборно табло. Двигателната гама тук включва двулитров дизел с 204 к.с. и трилитров с 286 "кончета". Бензиновата опция е поверена на агрегат с обем два литра и 265 конски сили.


audi sq5


Производството на обновените Q5 Sportback и SQ5 Sportback TDI за европейския пазар стартира във фабриката на Audi в Мексико, като в шоурумите моделите се очакват през първата половина на годината. Същевременно, за азиатските пазари, започна и производството на крос-купетата в Китай.

Повече снимки на обновения Audi SQ5 TDI вижте в галерията:


0 от 500