IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW E90 втора ръка: струва ли си?

Серия 3 е една от петте най-продавани коли в България през 2020, но трябва да внимавате за няколко неща

В една вече позабравена комедия героят-готвач казваше така: "Трите тайни на френската кухня ли? Масло, масло и масло". По една случайност това са и трите тайни за благополучното ползване на един от най-популярните употребявани автомобили на българския пазар: BMW Серия 3. И по-точно поколението между 2004 и 2013 година, означавано като Е90 (и също Е91 за комби версията, Е92 за купето и Е93 за кабриолета).
 
  
BMW Серия 3 Е90
 
 
Като казваме "най-популярните", изобщо не преувеличаваме: според статистиката на МВР само за първите 11 месеца на 2020 у нас са регистрирани 4466 "тройки" - което ги прави петият най-търсен от българите модел (след VW Golf и Passat, Mercedes C-class и Audi A4). А от тези 4466 автомобила едва 116 са на възраст под 6 месеца. Огромната част - над половината - се пада именно на генерацията Е90.
 
  
BMW Серия 3 Е90
  
  
BMW прави леки автомобили вече 93 години и за този период никога не се е славела с особената надеждност на машините си. Почитателите на марката добре го знаят: те са я избрали не заради необикновената издръжливост, а заради удоволствието и динамиката. Е90 не прави изключение: това е един от най-забавните автомобили от своето поколение. За щастие не е и от най-чупливите: в класации като тези на TUV обикновено е някъде към средата. Рисковете обаче нарастват при определени модификации и в зависимост от поддръжката. Затова нека видим какво могат да очакват новите собственици от подобна кола и за какво да внимават при избора.


BMW Серия 3 Е90: какво трябва да знаете (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #40
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Гаро ( преди 2 месеца )
    Не, не си струва! Защото тези, които ще си я купят, нямат пари да я поддържат, а останалите ще си купят по-ново БМВ, а не 15-20 годишен кошник!
  • #39
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Тайфун Тодоров ( преди 1 година )
    Здравейте колеги бих искал да ми кажете вашето мнение за е90 330xi
  • #38
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Живко ( преди 1 година )
    Имам Е92 от година и нещо. Колата е супер за каране. Тежка, стабилна, обезшумена, здрава и динамична.
  • #37
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Боб ( преди 2 години )
    Добър външен вид,но скучен..дървен салон.
  • #36
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Естет ( преди 3 години )
    Всеки един автомобил си струва, стига да не си дал последните си пари, за да си го купиш!Когато имаш възможност да го поддържаш с качествени части, в реномирани сервизи и навреме, той ще ти отвърне с безпроблемна вярност.За съжаление голяма част от старите БМВ-та в България се купуват от комплексирани хора, които после правят простотии с колите си.Ами не, не е голяма работа да си купиш 10-15 годишно БМВ и то няма как да компенсира липсата на възпитание и елементарни човешки качества у вода ...
  • #35
    5 rate up comment 9 rate down comment
    ники ( преди 3 години )
    прекрасни бънгий що ли не ги карат арабите в пустинята дето няма пътища ааа
  • #34
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Георги ( преди 3 години )
    Само в България, всички се притесняват за тези, които карат БМВ, Мерцедес, а те си ги карат хората всеки ден, дори и през зимата, които пътува знае, че се карат навсякъде, но бг комплексарите, знаят само да плуват, като не ви харесва, значи не сте си ги и купили, сътветно за какво се притеснявате за собствениците на тези марки! Иначе по темата наблюденята ми от е90, пъргав и комфортен автомобил, но чуплив, верига по тънка от на колело, електрониката дава грешки и.т.н.
  • #33
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Оня с коня ( преди 3 години )
    Хаха реденяк отвекъде е този баварец бацета.
  • #32
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Разбирача ( преди 3 години )
    Е ква динамика има туй бмв че не могада се сетя? Само М ката е добра *** с туй задно е в гъзо отвсекъде.Като цяло тоя модел е много нисък не става за нашите пътища камо ли за рибари кът мене.
  • #31
    19 rate up comment 4 rate down comment
    D ( преди 3 години )
    От 5 години карам такава. Като цяло в статията има доста верни неща. Изисква повече и по-скъпа поддръжка от бюджетните автомобили, но като удоволствие от шофиране е на светлинни години пред тях. Основния проблем не е самата кола, а това, че в България стигат екземпляри на по няколкостотин хиляди километра, ударени и т.н. Отделно ги купуват хора, които не ги поддържат навременно и с хубави части. Грижиш ли се за нея по книжка - почти никакви грижи. Моята не я заменям за нищо, особено за тия пари.