IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Opel готви нова Insignia – първи снимки

Третото поколение на модела ще излезе през 2024 година

Актуалното поколение на Opel Insignia излезе през 2017 година, но то не помогна особено на намаляващите продажби на модела. За първата пълна година на пазара в Европа дилърите на марката продадоха 67 424 бройки (-6,8%), а през 2019 година резултатът беше 45 925 (-32%). В началото на 2020 година моделът беше обновен, но и това не промени нещата като за периода януари-ноември бяха продадени едва 19 237 екземпляра.


Opel Insignia


Въпреки слабите резултати, компанията разработва трета генерация на Insignia, която ще се появи на европейския пазар през 2024 година. Изданието Motor.es публикува свое виждане за това как ще изглежда автомобила, който ще остане с 4 врати, но ще получи по-спортен дизайн. Сегашното поколение на Insignia се предлага като лифтбек и комби.

Ако се съди по публикуваното избображение, следващата Insignia ще получи ново оформление на предната част в стила Vizor, който ще се превърне във визитна картичка на следващите модели на марката. Предполага се, че решетката на радиатора визуално ще бъде съединена с оптиката, като автомобилът ще има и нова фарове. Покривът ще бъде по-полегат – както при Peugeot 508.

Третото поколение на Insignia ще бъде изградено на най-новата версия на платформата EMP2, която ще дебютира при следващия Citroën C5. Очакванията са, че новият модел ще бъде по-дълъг в сравнение с предшественика си, което ще създаде повече пространство за водача и пасажерите.

По предварителни данни, в гамата двигатели на автомобила ще попаднат бензинови и дизелови мотори, в това число и 4-цилидрови с обче 1,5 литра. Ще има поне два зареждащи се хибрида, като всички вариати ще получат 8-степенна автоматична скоростна кутия. Система за задвижване на четирите колела се предвижда само за най-мощния хибрид.

Снимки: Motor.es

0 от 500
  • #13
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Ggmu ( преди 3 години )
    Ей големи разбирачи. Опел последните 20 години бяха на загуба по ръководството на GM. Франсетата ги купиха и излязоха на печалба. На каква платформа са с какви двигатели, с какво окачване важното е че ги спасиха.
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Опел???
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Име ( преди 3 години )
    До 11 в момента от Дачия и шкода няма по добро за фирмени коли и рено де.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Петко ( преди 3 години )
    Няма да стане толкова лесно. Пежо, като ги взеха и хоп - готово. Опел и форд рядко се купува нов. Идеални са за служебни коли, евтини ремонти, изобилие от турски части. В момента сме на прага на подмяна на автомобилния парк, объркаха се европейските ценности, които стана доста леви.
  • #9
    0 rate up comment 11 rate down comment
    raiders ( преди 3 години )
    Не е лоша инсигнята, ама за тея пари бих си взел Мазда 6, няма начин да пробият, просто си е Опел, немаш пари за Пасат или Мерджан и се оглеждяш за нещо друго, примерно японско/азиатско. Бизнесй с ламарините за много пари ще се промени, добре, че е Ковида та да стане по-бързо и рано, който не е в час си отива и такава е простата логика на пазара.
  • #8
    2 rate up comment 2 rate down comment
    до #7 ( преди 3 години )
    ми то същото ...
  • #7
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Смех ( преди 3 години )
    Някой като чуят франсета и ги възприемат по-зле и от цганите xD
  • #6
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Жалко за Опел, франсетата безобразно го убиват! :(
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Дано след сливането с американците най-после Пежо да направи масова платформа, която е достатъчно гъвкава, за да предложи 4х4 като опция и двигателят да не е на километър пред предния мост.
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какво значение на каква пшатформа е.Колите вече са обезличени. До 2010 бяха интересни.