IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Great Wall представи премиум-кросоувър за Европа

Wey Mocha ще се предлага в два хибридни варианта (ВИДЕО)

Преди 5 години китайският производител Great Wall обяви, че създава премиум-марката Wey. Тя стартира ударно с няколко модела, но постепенно беше забравена. Напоследък обаче брандът се активизира и сега представи нов хибриден модел, с който ще се опита да пробие на европейския пазар.


Wey Mocha


Кросоувърът се казва Wey Mocha, като е първият модел, построен на цифровата платформа Coffee Intelligence. Той ще се предлага с автопилот от трето ниво, за чиято работа отговаря процесор Qualcomm 8155, а също така и набор от датчици и лидари. Освен това, новият модел на Great Wall ще може да обменя информация с пътната инфраструктура и с други автомобили.

На външен вид Mocha също изглежда впечатляващо, като това се дължи предимно на внушителната решетка на радиатора и прибиращите се ръчки на вратите. Засега не е ясно, как ще изглежда салонът, но се очаква там да се появи мултимедийна система с голям сензорен екран. Приборният панел обаче ще бъде компактен, тъй като ще се комбинира с допълнителен проекционен дисплей.


Wey Mocha


Първоначално новият Mocha ще се предлага като „мек“ хибрид, при който бензиновият 2,0-литров туромотор ще работи с допълнителен стартер-генератор. Мощността на силовия агрегат ще бъде 213 к.с., като той ще се комбинира с 9-степенна автоматична скоростна кутия с двоен съедините.

На по-късен етап ще се появи и зареждащ се хибрид, в чиято основа ще бъде същият този бензинов турбомотор. Продажбите на кросоувъра стартират през втората половина на 2021 година, като през есента той ще се появи и в Европа. Първият пазар на Стария континент, на който ще стъпи модела, е този в Германия.



Снимки и видео: Great Wall

0 от 500
  • #5
    8 rate up comment 8 rate down comment
    ей тва... ( преди 3 години )
    ще утрепе неуДачията на рено!
  • #4
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Гоуст ( преди 3 години )
    Като залеят пазара ще им турнат мита и ще ги направят непродаваеми.
  • #3
    3 rate up comment 1 rate down comment
    123 ( преди 3 години )
    2,0-литров туромотор- ще да е някаква иновация
  • #2
    12 rate up comment 5 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    То като гледам само Дачия, Сузуки и Лада (и донякъде Форд ако не гледаме цените ;)) ще останат единствените масови марки на пазара. Рено ще става премиум при новият шеф, Пежо и производните му вече са премиум (само в главата на г-н Тавареш май и в ценовата листа ;)), ФВ производните също са премиум (някой по-премиум от други). Голямото нещастие на тази по-по-най премиум мания е че, докато европа вдига цените, китайците ще залеят пазара с евтини (ел.) коли, и европейските производители ще отекат
  • #1
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Гиили ( преди 3 години )
    Кога и от столипиново ще представят "премиум".