IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla свали цените за Европа с между 3000 и 6200 евро

В Германия Model 3 излиза вече под 34 000 евро с държавната субсидия

Tesla осезаемо е понижила цените на най-популярния си Model 3 за Европа, съобщава InsideEVs. На повечето основни пазари понижението е средно с по 3 000 евро. Нито компанията, нито анализаторите на изданието предлагат обяснение за този ход, но най-вероятно целта му е да вкара автомобила в обхвата на щедрите държавни субсидии за електромобили в ЕС.
 
 
Tesla Model 3 Европа
 
  
Досега на повечето пазари Model 3 бе над лимита, до който се отпускат помощите, и в резултат към края на 2020 отстъпи от първата позиция на европейския пазар чак на четвърта, изпреварен от Renault Zoe, Volkswagen ID.3 и Hyundai Kona.

В Германия базовият Model 3 е преоценен от 42 990 до 39 900 евро, и след субсидията ще струва 33 900 евро. Най-скъпата версия Long Range Performance AWD поевтинява с 3 500 евро и от 58 490 пада на 54 490 (след субсидията - 48 990).
  
 
Tesla цени
  
   
В Швейцария най-масовият Model 3 струва вече еквивалента на 41 760 евро, в Норвегия - 39 025 евро. Най-драстично обаче е поевтиняването във Франция - там версията Standard Range Plus e паднала с цели 6190 евро и вече струва 43 800 (точно колкото да влезе в обхвата на субсидията). Вариантите LR и P са поевтинели съответно с 5810 и 6000 евро.

Любопитното е, че тази корекция идва съвсем малко, след като Tesla повиши осезаемо европейските цени на по-луксозните си Model S и Model X.

 

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 3 rate down comment
    ABC ( преди 3 години )
    Пич, карай си дръгливото ДВГ и си трай там! Най обичам лигльовци, дето са виждали Тесла на картинка или на улицата да ги издухва като вчерашен вестник, да се плюнчат за неща от които и грам не разбират!
  • #7
    4 rate up comment 1 rate down comment
    abc ( преди 3 години )
    Вместо електрокар за 80 хиляди, купувате си нормален за 60 хиляди и остава 20 хиляди лева. С тези 20 хиляди лева, при цена на горивото под 2 лева сега си купувате над 10 тона гориво. При разход на автомобила да кажем 5-10 литра /100км. Това прави безплатно гориво за 100 - 200 хиляди километра.А, да... и не висите с часове по зарядните станции.Разбира се, на някои тоя филм не им харесва и ще направят всичко възможно да оскъпят старите автомобили - дънъци, акцизи на горива и т.н.
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    EV Charger Bulgaria ( преди 3 години )
    Колкото повече дуднете, толкова повече зарядно станции ще боцкаме и толкова повече хора ще гледат и искат и за тях такова. Кеф на кубик!
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    хайде ( преди 3 години )
    Нямам търпение да отворят дилърство в БГ за да си взема. В момента най-близкото е в Буглокещ.За мен няма по-добра кола от Tesla.
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Хахахаха ( преди 3 години )
    Тесла сваля цените, защото може да свали! Тесла си е продала всичко произведено, така че да пишете че не продава е глупаво. Сваля цените, за да конглокира бензиновите модели, нали това са казали, че ще направят цените като на бензинови! Ето, свалят!
  • #3
    4 rate up comment 10 rate down comment
    еко-тероряга ( преди 3 години )
    рекламират "еко" коли за превоза, на които се е изгорил мазут повече от което и да е училище за целия отоплителен сезон, а после аз трябва да се чуствам като престъпник, че не съм изгасил 40-ватовата крушка в нужника
  • #2
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Бридат продажбичките а ;) Това е с по 3-6 бона по-малко печалба от кола, накрая пак на червено :)
  • #1
    8 rate up comment 9 rate down comment
    Гоуст ( преди 3 години )
    Бхти екооогията братче от Китай караме с контейнеровози коли в Европа а в Китай за производството им поозваме въглища