IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 любопитни факта за Audi A3

Един от бестселърите на германската компания навърши 25 години

Тази година отбелязваме 25-ия рожден ден на Audi A3. Компактният модел се появява през 1996 година, като на пазара е вече неговото четвърто поколение, което бе представено миналата година. От Audi може би не са си представяли, че А3 ще има толкова дълга (и успешна) кариера.


audi a3 25 godini


Все пак много модели не доживяват и до второто си поколение, особено ако не са типичните за даден производител, какъвто е и случая на хечбека. С А3, "четирите ринга" искат да се пробват в сегмента на компактните премиум коли и дават заданието на талантливия дизайнер Петер Шрайер. Публиката посреща модела толкова възторжено, че първоначалното "внимателно сондиране" се оказва доста мащабен и успешен проект, продължаващ вече четвърт век.


10 любопитни факта за Audi A3 (ГАЛЕРИЯ)


  

0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Аз съм си аз ( преди 3 години )
    За сведение на автора имам А3 спортбек с три врати 2010г производсто
  • #8
    14 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 3 години )
    Притежавал съм втората генерация на модела. Макар като цяло да харесвам моделите на Ауди, е редно все пак да изкажа и критиките си. Двигател - 2.0 ТДИ, определено проблемен, изключително грубо работещ, просто за мен не е нормално двигател на премиум марка да звучи като трактор. Интериора - на мен ми допада като цялостно оформление, но има склонност към износване. Управляемост - задоволителна, но определено отстъпва на доста от моделите в този сегмент. Екстериор - на мен лично доста ми допада.
  • #7
    18 rate up comment 1 rate down comment
    бивш собственик ( преди 3 години )
    Притежавам съм първата генерация на а3. Добър автомобил, но със стандартните забележки за ВАГ. Паразитни шумове, изтъркване на елементи в салона, доста шумни дизели и т.н. Като цяло не бих казал, че съжалявам за покупката. Приличен автомобил, особено като за първи опит в този сегмент.
  • #6
    20 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ето още един факт- най крадената кола в БГ. аз лично с ваген групата приключих отдавна след проблемни ауди и шкода.
  • #5
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Малеййй ( преди 3 години )
    Поредната рекламна статия от тоалетен експерт за някакъв германски нужни!
  • #4
    18 rate up comment 0 rate down comment
    До #2 ( преди 3 години )
    Имам половин милион км зад гърба си, никога не съм обръщал внимание кой е до мен на светофара. Едва ли някой е забелязвал комплексите ти, иначе щеше да се ревал
  • #3
    19 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Част от измамите на ФВ. Проектираш една кола и освен като Голф, я пускаш за повече пари като Ауди и за почти същите пари като Шкода, но обясняваш, че е еквивалент на Пасат само защото е удължен седан. И защото и това не ти стига, я пускаш и като псевдо арт дизайн като Сеат.
  • #2
    8 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Сериозна машина. Аз имах тройка. Всички ги беше страх от мен на сфетофара никой не смееше да се дърпаСега минах на C класа. Още повече срестиш но не бяга както ауди
  • #1
    11 rate up comment 14 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    На кой му пука!