IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианци направиха Tesla Model S кабриолет

Електромобилът с две врати ще се произвежда по поръчка

Италианската компания за производство и доработки на купета ARES Design направи версия кабриолет на електромобила Tesla Model S. Интересният проект е направен по заявка на клиент, като освен покрива е загубил и двете си задни врати.


Tesla Model S Cabrio


От ARES не само са махали неща, но и са добавяли. Така, автомобилът разполага с мек покрив, който се прибира зад задните седалки. Достъпът до последните е малко затруднен от премахването на задните врати и В-колонките, но решението е предните кресла да се сгъват за да се опитат да улеснят малко минаването.

Инженерите на компанията са усилили страничните панели на автомобила, но за момента не е налична система за предпазване при преобръщане. От компанията заявяват, че конкретният модел е технологичен демонстратор, но всеки техен бъдещ сериен кабриолет ще разполага с пълноценна предпазна система, най-вероятно с разгъваеми подпори, подобно на тези в откритите модели на Audi, BMW и Mercedes.


Tesla Model S Cabrio


Самите седалки на втория ред не са оригиналните от Model S, а са специално изработени от ARES, като са изработени от фина ледено бяла кожа с оранжеви детайли. Като цяло италианците са се постарали доста с дизайна и за да е по-хармонична машината е добавен дискретен карбонов аеро кит.

От Ares Design не споменават техническите данни на машината и коя версия на Tesla Model S е взета за "донор". Не обелват и дума за цената на конвертирането. Но потвърждават, че имат готовност и въможност да произвеждат открития електромобил по заявка на клиенти.

Повече снимки на Tesla Model S Cabrio вижте в галерията:

0 от 500
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    raiders ( преди 3 години )
    Хм, и сигурно тава струва колкото още една тесла... добър е дизайна, отива му бялото.
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ракета Пейтриът ( преди 3 години )
    С това чуваш само вятъра и усещаш аромата на кокетните ресторанти в Сардиния, аромата на лалета в Холандия и смолата и свежия хлад на гората в Балкана. Ммммм кеф!