IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

140 автомобила катастрофираха в снежна буря в Япония

При масовия инцидент загина един човек, още 19 са настанени в болници

Северният японския остров Хонсю беше атакуван от снежна буря, която стана причина за една от най-големите автомобилни катастрофи в историята на страната. На магистралата Тохоку, префектура Миаги са се сблъскали повече от 140 превози средства, които парализираха движението за дълъг период от време.


катастрофа Япония буря


В публикувано в YouTube видео се вижда задръстване с дължина от над 1,2 км, в което са наблъскани камиони и леки коли. Много от превозните средства са сериозно повредени, като пристигналите на мястото на катастрофата спасителни екипи е трябвало да раздават на хората в колите одеяла, храна и други предмети от първа необходимост.

Инцидентът се е случил към обяд, а колите са разчистени едва късно вечерта. Един от шофьорите е загинал при катастрофата, други 19 са закарани в близките болници. От полицията съобщават, че трима от пострадалите се намират в критично състояние.



По данни на японската метеорологична служба, по време на катастрофата температурата в района е била от 4 градуса под нулата, а вятърът е достигал 27,8 метра в секунда. Когато бурята е започнала и видимостта се е влошила, местните власти са ограничили временно скоростта на магистралата до 50 км/ч, но и това не е помогнало да се предотврати катастрофата.

Снимка и видео: YouTube

0 от 500