IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen върна най-шарения модел в гамата си

Версията Polo Harlequin е отговор на „мрачната“ 2020 година

Компанията Volkswagen отново ще предлага модела си Polo във версия Harlequin, която се отличава с комбинацията от различни цветове на каросерията. Производството на този модел стартира още през 1995 година, а сега германският производител се връща към него като отговор на „мрачната“ 2020 година.


Volkswagen Polo Harlequin


Всъщност, оригиналното Polo Harlequin изобщо не трябвало да излиза в производство, но записа неочакван успех с над 3800 продажби. Всичко започва през 1994 година, когато Volkswagen представя третото поколение на модела. Той е първото Polo със задни врати (предлагани като опция), а също така за първи път хечбекът получава въздушни възглавници, обтегачи на предпазните колани и ABS.

Друго нещо, което направи новото Polo уникално по това време., е така наречената „модулна система“. Благодарение на четири компонента (задвижване, оборудване, опции и цвят) е лесно колата да се сглоби според желанието на клиента. За да визуализира тези четири основни блока, Volkswagen разработва цветен код. Синьото означава двигател и шаси, жълто е оборудване, червеното – опции, а зеленото - цветове на боята.


Volkswagen Polo Harlequin


Volkswagen прави 20 такива коли и ги дава на дилърите си за реклама. Много клиенти обаче харесват автомобилите и искат същите. Компанията започва да произвежда Polo с 4 цвята през 1995 година, като то е наречено „Арлекин“ (персонаж от италианските комедии, облечени с ярки дрехи.

Самото производство на на Polo Harlequin е произведение на изкуството, тъй като колата се прави като стандартно Polo в един от четирите цвята - син, червен, жълт и зелен. После се добавят капак, врати, багажник, брони и огледала в зависимост от версията на модела. Основният цвят на колата е този на покрива. Така клиентът не знае какво точно ще получи.


Volkswagen Polo Harlequin


Интериорът на Polo Harlequin е красив и колоритен, особено за модел на Volkswagen от онова време. Тапицерията “Joker” е в четирите основни цвята на Harlequin, има син кожен спортен волан и копче на скоростната кутия с логото на Harlequin, което е поставено и на задната врата.

Колата бързо се превръща в хит, въпреки че понякога нейните собственици има проблеми с полицията, защото трябва да посочат какъв цвят е тя. Програмата Harlequin става популярна дори в САЩ, където са продадени около 300 бройки, но от модела Golf, тъй като Polo не се предлага на местния пазар. Сега шареният хечбек се завръща на холандския пазар, а от Volkswagen подготвят и подобна версия на електрическия ID.3.

Още снимки на впечатляващото Polo – вижте в галерията:

Снимки: Volkswagen

0 от 500