IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето го най-мощния пикап на света

Hennessey Mammoth има 1026 конски сили и прави 0-100 км/ч за малко над 3 секунди

Ram 1500 TRX взе титлата за най-мощния сериен пикап в света, когато се появи на бял свят с мощност от 712 конски сили и въртящ момент от 881 Нм. Задвижваният от 6,3-литров V8 чудовищен пикап показа ускорение като на спортна кола и завидни способности на пътя и извън него. Но, както често сме свикнали да виждаме, дори и най-доброто понякога не е достатъчно добро за определени хора и компании.


Hennessey Mammoth 1000


Точно така явно са мислили и от Hennessey Performance Engineering когато са стартирали проекта си Hennessey Mammoth 1000. Чудовището представлява Ram 1500 TRX на стероиди като тексаската фирма го е направила по-брутален, по-мощен и по-бърз.

Техническите характеристики на Mammoth 1000 граничат с абсурдното: 6.2-литровият Hellcat V8 е с "надута" до 1026 конски сили мощност и чудовищен въртящ момент от 1314 Нм. Това е постигнато благодарение на нов суперчарджър, променени стоманени колектори, високодебитна изпускателна система и сериозна калибровка на електронния блок за управление.

Благодарение на обновения хардуер, мегапикапът ускорява от 0 до 60 мили в час (0 - 96 км/ч) за едва 3,2 секунди, което го прави най-бързия Ram, "пипнат" от Hennessey. Mammoth 1000 е и един от трите пикапа, заедно с Jeep Gladiator Maximus и Mammoth 6x6, които тунинг майсторите предлагат с мощност над 1000 к.с.

Що се отнася до визията, новият пикап е получил повдигане на окачаването с 6.3 см и специални 20-цолови колела с гуми за всякакви терени. Налице са също стоманена броня с вграден LED бар, както и някои специфични дизайнерски акценти на стъклото, капака и други места. Компанията нарича пакета с визуални доработки Mammoth Off-Road Stage 1, което ни кара да си мислим, че ще има и още по-агресивно изглеждаща версия.

Hennessey възнамерват да произведат само 200 бройки от бруталния Mammoth 1000, всяка с цена, започваща от 135 350 долара. Пикапите ще могат да се поръчват директно от компанията или от избрани дилъри на RAM, като ще се предлагат с 2-годишна гаранция.


0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Всъщност ... ( преди 3 години )
    въпросът е какви са му способностите на нормални пътища и завои особено, с това още по-повдигнато окачване? Не-хамериканските компании биха сложили въздушно усилено такова...
  • #5
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    въпросът е тоя покрива ли новият стандарт Евро 7а+ ? И как точно това не пречи на екологията въобще.. (след като са замесени корпоративни интереси).. Е срещу това да скачат еко активистчетата, а не да ми реват тука че някакви и без тва асматични малолитражки не влизали в поредния *** стандарт...
  • #4
    6 rate up comment 1 rate down comment
    protos1979 ( преди 3 години )
    Американците знаят как се правят пикапи.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Zevzek ( преди 3 години )
    ШмАатарока ще го помете ако не мъ се счупи скоростаната кутия или му се скъса ремъка на двигателя. На рекламки и брошурки за фенчетата инъче е много добър!
  • #2
    3 rate up comment 13 rate down comment
    Гоуст ( преди 3 години )
    Да знаеме ги тия мощни пикапи и накрая един ФВ Амарок ги помита на драг.
  • #1
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    50/100 хваща ли ги?