IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Този Mercedes-Benz 300SL Speedster няма аналог

Уникалната машина е вдъхновена от два легендарни модела (ВИДЕО)

Mercedes-Benz 300SL е един от най-знаковите автомобили в историята, но това не пречи на американския дизайнер Джон Сибал да го превърне в нещо още по-впечатляващо и наистина поразително.


Mercedes-Benz 300SL Speedster


Този проект започва с гола каросерия на Mercedes-Benz 300SL Roadster, която след това е поставена върху шаси на Mercedes SLK от 2002 година. Създателят на машината е черпил вдъхновение и от още един култов автомобили - Porsche Speedster, като това ясно се вижда от предното стъкло.

Тъй като автомобилът е на базата на модела 300SL Roadster, са изготвени специални форми, които позволяват поставянето на готови панели. Повечето от тях са направени от карбон, а зад предните колела има разширени криле и големи прорези за поставяне на тръбите на изпускателната система.

Още снимки на уникалния автомобил - вижте в галерията:

Машината е получила още нестандартни колела HRE и има страхотен интериор с червена кожа. Окачването е пневматично, което улеснява преминаването през неравности на пътя.

Под капака е поставен турбо V6 двигател на AMG, който може да се види през прорез на капака. Данните на мотора не се съобщават, но се твърди, че той осигурява оптимални характеристики на автомобила, а освен това звучи впечатляващо.



Снимки и видео: Motor, YouTube

0 от 500