IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

5 хитри начина за по-бързо загряване на автомобила

Повечето способи са добре известни, но някои ще ви изненадат

Една от най-неприятните ситуации през зимния сезон е, когато сутрин човек влезе в автомобила си и трябва да потегли бързо. В купето е неприятно студено. Но има начини салонът да се загрее по-бързо, смятат експертите на руското издание ZR. Ето техните препоръки за такива случаи.


подгряване


1. Дръжте по-високи празни обороти, добре е те да бъдат някъде в района на 2000-2500 об/мин. Това е достатъчно, за да може двигателят да достигне по-бързо работна температура.

2. Колкото е по-голяма натоварването, толкова по-ефективно е подгряването на основните системи на автомобила. Важното обаче е, шофьорът да не се престарава, защото може да навреди на двигателя. Най-добрият вариант е кратко подгряване в неподвижно положение и по-бавно движение през първите няколко минути на пътуването.

3. Не включвайте веднага вентилатора на пълна мощност, тъй като това е безсмислено. Влизащият в началото въздух е студен, а и така двигателят загрява по-бавно.

4. Опитайте се да не позволявате на двигателя да изстине напълно. За българските условия това е излишно, освен при извънредни студове или високо в планините. Но в северните райони на Русия е обичайна практика. Разбира се, не е особено рационално да оставите мотора да работи цяла нощ. Но при по-съвременните автомобили можете периодично да го задействате за кратко дистанционно.

5. Отчитайте фактори като температурата на въздуха и скоростта на вятъра. Ако можете да намерите място на завет или пък такова, през което минават подземни топли тръби, паркирайте автомобила си на него.

0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Съвременните коли сами се оправят и докато не загрее сама си държи оборотите под 2000, който чичак кара стар премиум от памтивека да се занимава с обороти, подгравяния и какви ли не други пенсионерски работи, останалите се качваме и тръгваме веднага.
  • #3
    13 rate up comment 1 rate down comment
    Хлебар ( преди 3 години )
    Забравили сте да кажете, че трябва да си пуснем парното, за да се стопли в колата. Нормални ли сте? Уж серизона медия... някаква!
  • #2
    19 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    6 годишната ми дъщеря може да каже и напише повече от тия преписвачи от тъпия сайт!
  • #1
    20 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    По-*** статия не бях чел отдавна, дори и тук