IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche показа, че не го е страх от Tesla

Германската компания предлага Model S за тест и сравнение с Taycan

Канадският филиал на Porsche предприе доста нестандартен маркетингов ход, като включи в парка си от автомобили за тестове и Tesla Model S. До него се стигна, след като още през октомври местните представители на Tesla спряха да дават свои коли за тестове.


Porsche Taycan vs Tesla Model S


Това сериозно затрудни работата на автомобилните журналисти в страната, тъй като Tesla разпусна своя PR-отдел и взимането на автомобил на американската марка за тест се оказа невъзможно. Пред Carscoops мениджърът по връзките с обществеността на Porsche Canada – Патрик Сен-Пиер, сподели, че компанията му вече разполага с Tesla Model S P100D, която е купена именно с такава цел.

„Изобщо не сме се замисляли, когато взехме това решение. Винаги сме били сигурни в качествата на нашия Taycan и сега предлагаме за тест както него, така и конкурента му Tesla Model S. Така медиите могат директно да сравнят двата автомобила“, обясни Сен-Пиер.

Канадските журналисти оцениха високо нестандартния ход на Porsche, като някои от тях вече се възползваха от предложението. Те обаче все още са категорични, че Model S все още продължава да е основният претендент за първото място в сегмента.

“Някой ден Taycan може и да се пребори за първото място в този клас автомобили, но засега Model S не е готов да се откаже от ролята си на лидер“, написа в сравнителния си тест едно от водещите издания в страната Autotrader.

Снимка: Porsche

0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Бай Ганю ( преди 3 години )
    Само немско и дизел се кара в България и байганювците не признават други коли. Нафтовите немски пърделници още дълги години ще пушат по магистралите в клета майка България.
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    край ( преди 3 години )
    Ми то и Нокия и Верту не ги беше страх от Айфон и от Самсунг обаче ...
  • #2
    3 rate up comment 5 rate down comment
    VAYK ( преди 3 години )
    Аз не виждам къде мога да играя игри в Тайджана, докато в Теслата мога! Компютри на колела! До колото знам Порше не са производител на електрически коли и това им е първия опит с-ката е от 2013г....
  • #1
    26 rate up comment 0 rate down comment
    Потребител ( преди 3 години )
    Доста смел ход от страна на Порше. Теслата безспорно е уникален автомобил и е похвално как за толкова кратко време компанията успя да събере толкова почитатели.По задвижващите агрегати и батерииите не бих си позволявал да правя коментар, защото нямам нужните познания и не бих могъл да кажа дали едната марка има предимство пред другата. Но като интериор трябва да кажа, че поршето е уникално. Според мен Тесла малко трябва да наблегнат на качеството на материалите и изработката.