IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota отнесе глоба от 180 млн. долара

Японската компания е нарушила екологични закони

Японският производител Toyota е глобен със 180 млн. долара за нарушения на закона за чистия въздух, съобщава The New York Times, който се позовава на Агенцията за опазване на околната среда на САЩ.


Toyota


Това е най-голямата санкция, налагана някога за нарушение на федералните изисквания, според които всеки автомобилен производител трябва да докладва за отклонения в емисиите на неговите модели. В продължение на десетилетие – от 2005 до 2015 година, Toyota не го е правила, което означава, че компанията не е спазвала въведените федералния стандарти. Твърди се, че това е станало със знанието на длъжностни лица в САЩ и Япония.

Подобно поведение от страна на втория по големина производител в света му носи допълнителни негативи, тъй като именно Toyota беше един от производителите, които застанаха на страната на президента на САЩ – Доналд Тръмп, когато той отмени въведените от предшественика му Барак Обама стандарти за вредни емисии. Глобата от 180 млн. долара може да изглежда нищожна на фона на милиардите, платени от Volkswagen Group и Daimler заради „дизелгейт“, но ясно показва, че новата администрация на президента Джо Байдън ще въведе по-строги екологични стандарти в САЩ.

От Toyota обявиха, че са открили проблема още преди 5 години и сами са докладвали на властите в САЩ, като са оказали пълно съдействие. Производителят твърди, че отклоненията в емисиите са били незначителни и са оказали минимално въздействие. Въпреки това, компанията няма да оспорва решението и ще плати глобата.

„Признаваме, че някои от предоставените от нас протоколи не отговарят на нашите високи стандарти за вредни емисии и сме доволни, че въпросът е решен и може да се счита за приключен”, заявиха от компанията.

Снимка: Toyota

0 от 500
  • #18
    7 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Фактите, ВАГи са че вагонетките платиха 40 милиарда за проблеми с 500 000 коли, докато Тойота плащат 180 милиона за проблеми с 20 милиона коли (10 години х 2 милиона годишни продажби), а ти е опитваш да приравниш двете нарушения. Е, нема такъв гьонуратлък като твоя.
  • #17
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Пред фактите и японските форумни канални гризачи мълчат. Една-две от най-неуките се опитаха да подадат глава и веднага издефекираха неистини колкото за няколко психиатрични изследвания.
  • #16
    2 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ВАГи, чети бе: "Това е най-голямата санкция, налагана някога за нарушение на федералните изисквания..."Най-голямата анкция на този вид нарушение. Но тоя вид нарушение не е като оня вид нарушение на вагонетките. И на кого викаш са си платили че да минат тънко с най-голямата глоба? Ха-ха, ей кухи хралупи бе..
  • #15
    12 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    именно - заметоха под килима.. - платили са си на който трябва. Що не ги погнаха като ФВ? Ама то бил Гошко а па ние не сме знаЯли... айде тия на баба ми да ги разправят.
  • #14
    5 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Какво разследване бе ВАГи, прочети последния абзац - въпросът е приключен.
  • #13
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    toyota gate... айде и тия са измамници.. да не се крият зад някой както правеха от VAG.
  • #12
    4 rate up comment 12 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    ВАГи, глобите за "лъжливи" емисии са големи - справка 40 милиарда и ВАГ. Тук очевидно става въпрос за админитративен проблем.
  • #11
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #16 ааа това ли било... че те са си невинни!
  • #10
    8 rate up comment 14 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 3 години )
    Това е глоба за забавена реакциия при проблеми с контролните системи на вече влезли в експлоатация продадени автомобили. Няма нищо общо с измамите на ВАГ, които фалшифицираха резултатите за вредни емисии в процеса на сертифициране на моделите си. Затова и глобата от 180 милиона е нищожна на фона на 40 милиарда които платиха Фолкваген. И то при положение че Тойота продават 5 пъти повече на американския пазар.
  • #9
    4 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Toyota Motor Corp sold 33.8 million credits, while BMW AG and Daimler AG bought 5.5 million credits and 12.2 million respectively.Става въпрос за кредити за емисии на пазара в щатите.