IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

9 любопитни факта за автомобилните светлини

Дневни, ксенонови и лазерни фарове: вижте кой къде е първи

Автомобилните светлини изживяват еволюция, съизмерима с тази на самите коли. Технологиите напредват постоянно и днес серийно се предлагат решения, които преди едва няколко години биха ни се стрували революционни.


audi lazer lights


В самата зора на автомобилостроенето, първите коли не са имали подобна екстра, като шофьорите трябвало да импровизират с различни газови и маслени фенери. Но техниката напредва с времето и то сериозно: днес дори лазерът е впрегнат в по-добрата осветяемост на пътя.

Кой първи слага фарове на автомобил, кой изпреварва конкуренцията с внедряване на нови технологии и още няколко любопитни факта може да видите в галерията ни:

9 любопитни факта за автомобилните светлини (ГАЛЕРИЯ)

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Лидерите в тая област са японските Hella, Osram и Philips,за протокола само, че десет години след ауди самураите откриха лед светлините.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Audi S6 V10? Май нещо сме се пообъркали с RS6?
  • #2
    8 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не можахте ли да намерите снимка на ДС ами сложихте този циклоп?! Дневните светлини извън Европа ги има от по-рано. В Америка 2005 съм карай ФВ Джета с дневни. 1 и 2 - Пробвал съм го на МБ когато излезе преди години. Матричните ЛЕД, може да са глезотия, но "светомузиката" отпред дразни, защото се получава едно мигане само ту в ляво ту в дясно. А в тъмото очите са чувствителни към светлината и инстиктвно поглеждаш където светне. Мисля, че не се предлага вече, в този си вид
  • #1
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    На моята кола единствената екстра е че сама си превключва къси-дълги, но колегата е прав , един познат си купи един Сценик с LED фарове и направо кърти , като видиш как ги наглася според скороста и според колите пред теб или в насрещното платно.