IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Kia си смени името

Компания вече не е производител на автомобили, а доставчик на безопасни мобилни решения

Компанията Kia направи сериозен завой в развитието си. Първо, тя смени своето име от Kia Motors Corporation на Kia Corporation. Тост, споменаването на „мотор“ вече е извадено от името на производителя. И второ – променен е и слоганът на бранда, който вече звучи така: „Движение, което вдъхновява“.


Kia

„Движението винаги е било в основата на идеологията на нашия бранд, а движението на хората – в основата на бизнеса ни. Движението помага на човечеството да прогресира, да се усъвършенства и развива. И затова ние вярваме, че движението вдъхновява появата на нови идеи“, обясни виицепрезидентът по маркетинга Артур Мартинс.

И трето – компанията обяви, че вече ще се съсредоточи върху популяризирането на електромобили. В рамките на тази инициатива Kia ще пусне 7 нови модела до 2027 година. Всички те ще бъдат построени на платформата Electric-Global Modular Platform (E-GMP), като това ще бъдат седани хечбек-модели, кросоувъри и миниванове.

Първият модел на Kia на базата E-GMP ще бъде представен през април, като това ще е кросоувъри под името CV. От компанията обещават, че електрообилът ще получи система за бързо зареждане и пробег с едно зареждане от над 500 км.

За 7 години ще се появят 5 леки автомобила, два от които кросоувъри, а също така 3 или 4 леки камиона. Всички модели на Kia ще бъдат разработени на гъвкава платформа, като ще получат модулни каросерии, за да може лесно да бъдат адаптирани към изискванията на корпоративни клиенти.

Снимки: Kia

0 от 500