IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ето как ще изглежда новата Lada Niva

АвтоВАЗ показа снимки на наследника на оригиналния модел (ВИДЕО)

Една от основните теми в прес-конференцията на групата Renault беше обявяването на плановете за развитието на руската марка Lada. Съответно, бяха разкрити и подробности за приемника на оригиналния модел Niva, като компанията-производител АвтоВАЗ публикува изображение и видео с бъдещия всъдеход, който ще бъде представен през 2024 година.


Lada 4x4


В него се вижда Lada Niva Vision, тоест концептуалния прототип, който до голяма степен ще се отличава от серийната версия. Показаният всъдеход обаче има някои от характерните черти на Niva (известен още като Lada 4x4 и преименуван само преди дни на Niva Legend).

Сред особеностите на дизайна са ръбатата каросерия, късия преден свес, правоъгълната решетка на радиатора, вентилационните отвори в задните стойки и мигачите, разположени над фаровете. Фирменият X-образен стил на Lada отсъства, а всъдеходът донякъде напомня Land Rover Defender.

Според Дани Левот, който отговаря за новото подразделение Dacia-Lada, следващото поколение на Niva ще се предлага в два варианта. Той потвърди, че автомобилът ще бъде изграден на модификация на платформата CMF-B. Левот заяви, че новата Niva ще бъде глобален модел, който ще се продава в много държави по света.



Новата Niva ще бъде един от четирите напълно нови модела на Lada, които ще се появят на пазара до 2025 година. В момента АвтоВАЗ произвежда Lada Niva Legend (той е и 4х4), а също така и и Lada Niva Travel (до 2020 година тя се предлагаше под марката Chevrolet), чието производство стартира в края на годината, а началото на продажбите започва през март тази година.

Снимка и видео: АвтоВАЗ

0 от 500