IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьорите на кои модели са най-груби на пътя?

Човек трябва да се пази най-много от германски спортни коли, сочи застрахователна статистика

Винаги ни е изглеждало, че агресивното и неадекватно поведение на пътя е по-характерно за собствениците на едни модели, и по-рядко при други. Но сега беглите ни наблюдения се потвърждават и от статистиката: сайтът Insurify е подбрал данни за 2.5 милиона автомобила, свързани със застрахователни претенции, и е извел данни по марки и модели колко често водачите им са склонни да отнемат предимство, да не спират на стоп и да се държат агресивно срещу други участници в движението.
   
    
груби шофьори


За съжаление данните са само за щатския и канадския пазар. Но ни се струва, че изводите няма да са много по-различни от тези за Европа и България: грубияните най-често седят зад волана на германски спортни автомобили.

Като цяло в Америка едва 23.1 на хиляда водачи са вписани в протоколите за поведение, окачествено като грубо. Но при автомобилите в челната десетка на списъка този показател е двойно по-висок, а при лидера в класацията - почти тройно. Освен това грубияните карат отчетливо по-мощни автомобили. Средната мощност на леките коли (без пикапи) по щатските пътища е 120 конски сили, но средната мощност на моделите в този Топ 10 е 230 коня.
  
   
10-те модела с най-груби шофьори (ГАЛЕРИЯ):


Смятате ли, че американската класация отговаря на състоянието на нещата в Европа? И кои тукашни модели биха попаднали в Топ 10, ако разполагахме с подобна статистика в България? Споделете какво мислите в коментарите.
 

0 от 500
  • #22
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Вагаджиите са най голените селяци,след това БМВ и Мерцедес са на кантар.Моторджиите са в друга графа,също и такситата.Тия всичките едно не правят!
  • #21
    7 rate up comment 6 rate down comment
    Боб ( преди 2 години )
    На първо място ВАГ ,после мерцедес и бмв шофьорчета. iQ-то им е колкото на ***. Нагли,не пускат мигачи и т.н
  • #20
    5 rate up comment 0 rate down comment
    От примерните ( преди 3 години )
    Значи като притежаващ Опел Фронтера Б и Форд Мондео СТ220Излиза че аз съм много по добре
  • #19
    6 rate up comment 2 rate down comment
    miodrag_nikolich ( преди 3 години )
    Всички,особено БМВ и АУДИ,люлинско-надежденските бедняци,обелските и от левски Г също...Ако ги изпревари Смарт са способни да си счупят колите но да излязат напред!
  • #18
    16 rate up comment 2 rate down comment
    Петко ( преди 3 години )
    На бмв са най-наглите, а на ауди най-простите.
  • #17
    4 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    За 7-цата не съм съгласен в България директори се возят на нея не се возят а си я карат голяма част от статията не отговаря за нашата страна в България това се отнася в голяма степен за водачи на BMW
  • #16
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Иван Вазов до №11 ( преди 3 години )
    Младеж, ако ти е останал някой лев след аудито и газовата уредба, да си кУпиш и някое букварче, а?
  • #15
    6 rate up comment 18 rate down comment
    пепе ( преди 3 години )
    Конкретно за БГ по-голями ци*ани от шофьорите на пежо няма. Също и застаряващите чичаци, които са се учили да карат през соц-а на трабант са значително по нахални и опасни от младите шофьори.
  • #14
    16 rate up comment 1 rate down comment
    hidgd ( преди 3 години )
    Не забравяйте шофьорчетата на баничарките, дето носят по една шумоляща торбичка стока. Най-голямото юркане е с ЧУЖДА кола, чупи да го....
  • #13
    14 rate up comment 5 rate down comment
    До #11 ( преди 3 години )
    Какво точно можеш, да отидеш на гурбет и да събереш пари за 10 год. Ауди ? Комплекси се нарича това и губене на време. Много е популярно в наща родина.