IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьорите на кои модели са най-груби на пътя?

Човек трябва да се пази най-много от германски спортни коли, сочи застрахователна статистика

Винаги ни е изглеждало, че агресивното и неадекватно поведение на пътя е по-характерно за собствениците на едни модели, и по-рядко при други. Но сега беглите ни наблюдения се потвърждават и от статистиката: сайтът Insurify е подбрал данни за 2.5 милиона автомобила, свързани със застрахователни претенции, и е извел данни по марки и модели колко често водачите им са склонни да отнемат предимство, да не спират на стоп и да се държат агресивно срещу други участници в движението.
   
    
груби шофьори


За съжаление данните са само за щатския и канадския пазар. Но ни се струва, че изводите няма да са много по-различни от тези за Европа и България: грубияните най-често седят зад волана на германски спортни автомобили.

Като цяло в Америка едва 23.1 на хиляда водачи са вписани в протоколите за поведение, окачествено като грубо. Но при автомобилите в челната десетка на списъка този показател е двойно по-висок, а при лидера в класацията - почти тройно. Освен това грубияните карат отчетливо по-мощни автомобили. Средната мощност на леките коли (без пикапи) по щатските пътища е 120 конски сили, но средната мощност на моделите в този Топ 10 е 230 коня.
  
   
10-те модела с най-груби шофьори (ГАЛЕРИЯ):


Смятате ли, че американската класация отговаря на състоянието на нещата в Европа? И кои тукашни модели биха попаднали в Топ 10, ако разполагахме с подобна статистика в България? Споделете какво мислите в коментарите.
 

0 от 500
  • #12
    11 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    е то е ясно... най големите .....обичат бмв и ауди.
  • #11
    4 rate up comment 32 rate down comment
    Audi A6 ( преди 3 години )
    Майка ви е няма да обиждате шофиорите на наи яките марки. Завиждате защото знаете кой си копува такива коли. Можещите хора!
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Ташко Мъдев ( преди 3 години )
    Да, класацията е вярна, за сметка на на разни модели, които ги няма може да се включи Орел ;)
  • #9
    11 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Възрастни мъже, тийнове и около 20 и жени на 18 до 40, особено с френски.
  • #8
    30 rate up comment 2 rate down comment
    Вин ( преди 3 години )
    По коректно е да се прецени, какъв тип шофьори карат дадените марки. Както е посочено, дори между САЩ и Европа има разлика в каращите БМВ 7 серия. Имайки в предвид желанието за гъзария и възможностите на местните млади дупЕта, най опасни за околните са "състезателите" с Ауди А-3, БМВ-3, Голф, МВ С клас, естествено производство преди 2005г. Собственикът на нова, престижна кола пази повече с изключение на мамините синчета, криминалните и местните бабаити.
  • #7
    8 rate up comment 21 rate down comment
    Иван Гешев ( преди 3 години )
    Не спорете, от мен по-нагъл няма. Купих си два чисто нови Туарега, модел 2020, с вашите пари. Пък вие си карайте трошките. Мишки!
  • #6
    15 rate up comment 4 rate down comment
    mpg7 ( преди 3 години )
    нямате ли си работа та си измислихте че колата прави шафиора :))кога не може и пеш да е той си е такъв
  • #5
    21 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Най-нагли са шофьорите на Ауди, ФВ и Шкода, както и на стари БМВ-та. Най-глупави са шофьорите на Хюндай и Киа
  • #4
    8 rate up comment 10 rate down comment
    JEEP ( преди 3 години )
    На минивановете са най-зле, защото избиват комплекси
  • #3
    23 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 3 години )
    В БГ-то може да има много млади шофьори които са нахални и карат зле. Но съм забелязал, че много възрастни мъже - карат като ***. Без мигачи, минават от едно платно в друго, отбиват внезапно и спират пак без мигач...