IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Култовото Renault 5 възкръсна като електромобил

Хечбекът ще стане символ на трансформацията на марката

Едновременно с представянето на плана "Ренолюция" френският производител представи Renault 5 Prototype – компактен градски автомобил, вдъхновен от популярността на легендарния модел R5. Машината засега е концептуален модел, но ще се появи в серийно производство.


Renault 5 Prototype


Екип от дизайнери под ръководството на Жил Видал е обединил съвременния стил на марката с оригиналната "петица", като това се усеща особено при избора на материали за оборудването. Предното и задното лого светят, а фаровете срещу мъгла в бронята изпълняват и ролята дневни светлини. Люкът за зареждане е скрит във въздухозаборник на капака.

Според замисъла на авторите, решетката на радиатора и задното лого трябва да припомнят за историческото R5, а лицевата част и платът в салона да предизвикват аооциации с премиум-модел. Френският флаг в огледалата пък показва страната, в която е произведен електромобилът.


Renault 5 Prototype


Уви, засега няма никакви технически характеристики. Знае се само, че Renault 5 Prototype трябва да се превърне в символ на марката в епохата на „новата вълна“ (Nouvelle Vague).

Като цяло, компанията предвижда до 2025 година да предложи 14 нови автомобила, половината от които ще бъдат изцяло електрически.
  
   
Още снимки на прототипа - вижте в ГАЛЕРИЯТА:

Снимки: Renault

0 от 500