IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продава се уникален Mercedes SLR McLaren на Майкъл Джордан

Суперколата на баскетболната легенда е от рядката серия 722 Edition

Пътят към хиперколите с над 1000 конски сили е осеян с вече позабравени супермашини, които помогнаха сегментът да се развие. Една от тях е Mercedes-Benz SLR McLaren, който се произвеждаше между 2003 и 2010, като моделът определено доби статут на легенда.


mercedes slr майкъл джордън


А когато една спортна легенда срещне друга такава, резултатът е впечатляващ: именно това се случва през 2007 година, когато бившата мегазвезда на НБА Майкъл Джордан, си поръчва уникален SLR McLaren, от лимитираната серия 722 Edition, която е посветена на победата на Стърлинг Мос в знаменитото състезание Mille Miglia през 1955 г. Състезателният Mercedes-Benz 300 SLR носи именно стартов номер 722.

Сега, Джордан е решил да се раздели с уникалната си суперкола, която в серията 722 е произведена в едва 2157 екземпляра. Търсената от баскетболиста сума за сребристия SLR е 695 750 долара, срещу което бъдещият собственик ще получи доста запазен автомобил, с пробег от едва 1670 километра.


mercedes slr майкъл джордън


722 Edition се различава от конвенционалния SLR по доста неща. На първо място, под капака има по-мощна версия на 5,4-литровия двигател със суперчарджър, който тук постига 650 конски сили и 820 Нм. Машината е с променено и по-ниско окачване и по-големи карбон-керамични спирачни апарати, както и с по-масивни колела. За да успят да поберат последните, от Mercedes са създали и по-широк боди кит. 

Интересното е, че притежаваната от Майкъл Джордан суперкола се пуска за продаване за втори път от 2017 година насам. А още по-интересното е, че оттогава километражът не е мръднал от горепосочените 1670 километра. Дали масивната сума си струва? Ами, купувате една автомобилна легенда, в която ще седите там, където е седял един от най-великите баскетболисти за всички времена.

А какво още има в гаража на Майкъл Джордан, вижте в галерията:

0 от 500