IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz спира производство заради проблем с резервни части

Засега проблемът основно засяга завода в Ращад и модела A-Class

Служителите на германския автомобилен гигант Mercedes-Benz бяха принудени временно да спрат производството на някои модели, в това число и A-Class, в завода в Ращад. Причина е липсата на нужните за оборудване полупроводници, съобщават медиите в страната.


Mercedes-Benz завод


Този проблем се появи преди няколко дни, като засегна работата на много автомобилни производители в Европа. Те пострадаха от липсата на резервни части и допълнително оборудване за своите модели, което наруши производствените им планове.

Работата в завода на Mercedes-Benz в Ращад беше прекратено още в началото на седмицата, като от ръководството на предприятието оправдаха спирането с липсата на полупроводници. Първоначално беше намален работния ден на служителите в предприятието, в което се произвежда и електрическия EQA.

Друг водещ германски производител – Volkswagen, също беше засегнат от подобен проблем. Компанията беше принудена да произведе само 100 000 нови транспортни средства (2 пъти по-малко от планираното) заради дефицит на електронни детайли.

Снимка: Mercedes-Benz

0 от 500