IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Собственици на S-Class от 3 години се борят с Mercedes

Компанията отказва да ремонтира колата им, въпреки че проблемът е фабричен

Преди 3 години канадско семейство от китайски произход си купува чисто нов Mercedes-Benz S-Class, като плаща за автомобила 160 000 долара. Скоро след това се появява сериозен проблем с волана на лимузината, заради който собствениците в момента съдят германския производител, съобщава Vancuver Sun.


Mercedes-Benz S-Class


Датун Ян и Гуфан Хуо купуват модификацията S550 през 2017 година, като успяват да се порадват на новата си придобивка съвсем кратко време. По-малко от година след това воланът на луксозния седан блокира при пробег от 6500 км. Колата е закарана на дилъра на Mercedes-Benz в Ричмънд, от който е купена, но в сервиза не намират нищо нередно.

Семейството обаче твърди, че в сервизния център не е направен адекватен ремонт на автомобила. По същото време Mercedes организира сервизна акция на модела в САЩ заради проблем в кормилната уредба, който води до прегряване и отказа на сервоуправлението. Американското представителство се задължава да информира всички собственици и да ремонтира автомобилите им за своя сметка.

Акцията обаче не засяга Канада и затова дилърът, продал проблемната S-Class, съветва семейството да продължи да си кара колата или да я продаде. Жената обаче отказва, тъй като се страхува, че кормилното управление може отново да откаже и така да се стигне до инцидент. В същото време семейството не иска да продаде автомобила, тъй като това означава да прехвърли проблема на някой друг.


Mercedes-Benz S-Class


В крайна сметка мъжът се свързва с централата на Mercedes в Германия, откъдето му казват, че автомобилът трябва да бъде вкаран в сервиза на дилъра и да бъде ремонтиран. Представителството в Канада обаче не го прави и двойката завежда дело във Върховния съд на Британска Колумбия. Сега се очаква неговото решение, а проблемната S-Class седи на паркинг от април 2018 година и оттогава не е карана.

Снимки: Mercedes-Benz

0 от 500