IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колко може да вдигне 36-годишна Honda с пробег 600 000 км?

Старият Accord без проблем потвърди заводските си характеристики (ВИДЕО)

Автомобилните блогъри от YouTube-канала TopSpeedGermany решиха да проверят възможностите на Honda Accord, произведена през 1085 година, като изкараха автомобила на германски аутобан без ограничение на скоростта. Забележителното е, че машината е с пробег от 600 000 км.


Honda Accord


Третото поколение на Honda Accord се произвежда от 1985 до 1989 година, като още в началото е признат за най-добрия автомобил в Япония. Седанът е оборудван с 2,0-литров бензинов мотор със 115 к.с., който е комбиниран с 4-степенна автоматична скоростна кутия. Максималната скорост на колата (по паспортни данни) е 195 км/ч.

Въпреки солидната си възраст и огромния пробег, автомобилът се намира в отлично състояние. Но пък е напълно възможно, след толкова години експлоатация заявената по документи максимална скорост и реалните възможности на машината да се разминават.



Оказва се обаче, че в случая това не е така. Шофьорът успява да ускори до 190 км/ч и дори да превиши тази скорост, като 36-годишният седан без никакви проблеми настига и задминава другите автомобили по аутобана, като потвърждава заводските си характеристики.

Снимка и видео: TopSpeedGermany

0 от 500
  • #30
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Наблюдтелен ( преди 3 години )
    Грешка в статията - "произведена през 1085 година"
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    НЦ ( преди 3 години )
    Реално, ако се замислите и обърнете внимание на външния вид на колата ще осъзнаете, че овациите не са толкова за самия автомобил колкото за собственика му. Японците никога не са се хвалели с издръжливост на корозия и според безупречното състояние на този пример, съдя че собственикът е маниак. Най-вероятно тази хонда гледана безупречно и е на около 95% от заводските си показатели, така че е напълно възможно да върви така.
  • #28
    2 rate up comment 0 rate down comment
    amerigo ( преди 3 години )
    Ако колата е потдържана безупречно и нее юркана от някъв *** може да се представи подобаващо, само че едно е да вдигнеш 185 по километраж и съвсем друго да те засекат да караш с толко, винаги има ралика от поне 15-20 км
  • #27
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Любител на Ауди ( преди 3 години )
    Японците са невероятни с автомобилните си постижения, но Investor.bg пише нова история, първата медия открила автомобил произведен преди цели 936г. и той дори се движи
  • #26
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Германците чак сега откриват топлата вода. Ние 20-30 годишните коли си ги знаем че много вървят. В едно нещо да сме по напред :)
  • #25
    1 rate up comment 2 rate down comment
    robi ( преди 3 години )
    Номер 26 не си карач,а си ***.
  • #24
    3 rate up comment 3 rate down comment
    robi ( преди 3 години )
    Гацо Бацов на Хонда моторите не се ремонтират.Те са вечни.Бегай в Голфу и не се прави на остроумен ***.
  • #23
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Гацо ( преди 3 години )
    Тая кола не е май на 600 хил....а на 159... Ако правилно съм видял. А и да е на 600 може да е с ремонт на мотора. Кой може да каже?
  • #22
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Охо бохо ( преди 3 години )
    Опел Вектра А 1.6 75 кс - 185 км/ч, Форд Мондео 2.0 136 кс - 240 км/ч и двата бензин. Въпроса е колко време ще издържат на такова юркане? Отговор: не много. Личен опит преди много години :)
  • #21
    5 rate up comment 10 rate down comment
    До 22 ( преди 3 години )
    Като кажеш японска кола от класа на кьонигсег,пагани, ламбо, ферари,порше ,бугати и т.н. Дребна потребителска електроника най-добре правят китайците и корейците. Корейците правят и по евтини и здрави коли от японците. Ти кой добър японски телефон или телевизор се сещаш? Щото и там са посредствени.