IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi ще премахне двигателя с вътрешно горене след 15 години

Компанията прави план за поетапното спиране на производството на тези мотори

Най-големият производител на премиум-автомобили в състава на Volkswagen Group - компанията Audi, ще се опита да премахне двигателите с вътрешно горене от своите модели най-късно до 10-15 години и ще започне да предлага само електрически превози средства.


Audi e-tron


Според германския седмичник WirtschaftsWoche, който се позовава на свои източници, в компанията от Инголщад вече се разработва план за преминаването към електромобили. В него са заложени конкретни дати, на които отделните заводи на Audi ще започнат да спират производството на автомобили с двигатели с вътрешно горене.

"Опазването на околната среда и икономическият успех вървят ръка за ръка - това е новият девиз на нашата компания", коментира главният изпълнителен директор на Audi - Маркус Дюйсман.


Audi e-tron


Според него, останалите автомобилни производители работят по подобни стратегии, като главната им цел е всички те да бъдат напълно подготвени за средата на следващото десетилетие, когато голяма част от държавите в ЕС ще са се отказали или ще предстои да се откажат от използването на превозни средства с двигатели с вътрешно горене.

Снимка: Audi

0 от 500