IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Легендарен дизайнер засипа с критики пикапа на Tesla

Франк Стивънсън има забележки не само към външния вид, но и към интериора (ВИДЕО)

Един от най-големите автомобилни дизайнери - Франк Стивенсън, който е работил в Mini, BMW, Ferrari, Maserati, Fiat, Lancia, Alfa Romeo и McLaren, се присъедини към критиците на електрически пикап Tesla Cybertruck, съобщава Jalopnik.


Tesla Cybertruck


По думите му, външният вид на машината може да се сравни с графика на първия Sony PlayStation, където преобладават пикселните и нереалистични форми. Дизайнерът подчертава, че дори показаният през 1980 година Citroen Karin изглежда по-футуристично от Tesla Cybertruck.

Стивънсън има сериозни претенции и към салона на електрически пикап. Според него, интериорът на автомобила е "хладен и антиприроден, като това е напълно нелогично за екологично превозно средство с нулеви вредни емисии".



Пикапът на Tesla беше представен през ноември 2019 година, като получи доста критики заради примитивния си външен вид. Няколко месеца след премиерата шефът на Tesla - Илон Мъск, обеща, че "дизайнът на Cybertruck ще бъде леко подобрен" преди излизането на модела в серийно производство, но това няма да се отрази по никакъв начин на неговите основни пропорции.

Снимка и видео: Jalopnik

0 от 500
  • #20
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Петър Хаджи Дермендж ( преди 3 години )
    Бездуховност и антихуманност излъчва този автомобил ,все едно е създаден специално да транспортира ваксини с Нано чипове за контрол над прогресивното човечество!Друг е любимият на истинският българин дизайн-галещата окото класическа простота на Лада,Жигули и Москвич...и Волга-върхът на красотата дошли от братската Русия !!!!
  • #19
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Бат Рамбо ( преди 3 години )
    Колкото повече критикуват толкова повече предварителни заявки. Никоя кола в историята не е имала над 200 000 заявки още преди и първата бройка да е излязла.
  • #18
    5 rate up comment 3 rate down comment
    JEEP ( преди 3 години )
    Перфектният дизайн за мене е AUDI 80 B4 AVANT, класическо, красиво, практично, нито ниско, нито високо, гази в снега, стабилно при висока скорост, побира багаж, никакви изгъзици. Всичко друго е ***!
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Този сега ли се сети? Бавно загрява или току що излиза от кома?
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Пропов ( преди 3 години )
    Дизайна на Пикапа е изключителен според мен. Но съдържанието е една голяма илюзия. Никога няма да си купя кола дето е над 2тона, над 500 коня, ама е направена набързо от софтуерни специалисти и някакви повярвали си мечтатели. С 2 тона и 500 коня живота ми( и на семейството ми) е в ръцете на тия горе упоменатите. Е няма да стане тая работа.
  • #15
    3 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е дизайн за внуците ви, не за вас...
  • #14
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Imperator ( преди 3 години )
    Изказванията надолу (част от тях) показват само колко са зомбирани тесла-сектантите. Тук изобщо не може да се говори за дизайн, това е като дялано с брадва - дори слепец с нормален разсъдък не би си купил такова грозилище.
  • #13
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Драгой ( преди 3 години )
    Това трудно бих го нарекъл дизайн.
  • #12
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    Coбcтвeник нa Tеslа Mоdеl S трябвaшe дa cкoчи в движeниe ceкунди прeди дa ce зaбиe в жилищнa cгрaдa в Пeкин, eлeктрoмoбилът нeoчaквaнo зaпoчнaл дa уcкoрявa и прecтaнaл дa рeaгирa нa кoмaндитe. ХАЙДЕ КАЖЕТЕ ПАК ЧЕ ИЛОНЧО НЕ Е ОБИКНОВЕН ПРЕСТЪПНИК ;)
  • #11
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 3 години )
    До 9 - дреме ми! Имам нулева толерантност към глупостите на електричарите! От нас двамата (образно казано) ти си налагаш продукта чрез терор, а не с качество и цена на пазарен принцип и то при крайно недоказана полза и правота на твърденията. А докато мога да приема електромобилите в определени ситуации то крайните простотии на Мъск и вашето верноподаничество към тоя клоун са ми много. Това е откровен престъпник и нищо повече! Уважението се заслужава!