IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla спира производството на Model S и Model X

Причината е намаляващото търсене към двата електромобила

Ръководството на американския производител Tesla официално обяви, че спира производството на Model S и Model X. Причината е непрекъснато спадащият интерес към двата най-скъпи електромобила в гамата на марката.


Tesla


В компанията смятат, че в момента е напълно безсмислено производството на седана и кросоувъра да продължава в нормални количества, тъй като това ще доведе до появата на огромни запаси и препълване на складовете на дилърите на марката. Ако интересът на клиентите към Model S и Model X се върне на предишните нива, в Tesla ще реагират и ще възобновят нормалното производство.

Засега предвидената пауза за двата модела е 18 дни, през които ще бъдат направени съответните изчислени и промени в бъдещия график. След това производството ще бъде възобновено, но в нови обеми, които ще позволят поддържането на двата модела, без обаче да се стига до препълване на складовете и дилърските центрове на марката.

Снимка: Tesla

0 от 500