IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият нов електически модел на Toyota ще е SUV

Кросоувърът с размери на RAV4 ще бъде представен през 2021 година

Компанията Toyota ще представи нов електрически SUV през следващата година като това ще бъде първият модел, построен на платформата e-TNGA и с него ще стартира разширяването на гамата на марката от преводи средства на ток.


Toyota e-TNGA


Кросоувърът, чието име не се съобщава, ще бъде с размери на сегашния RAV4. Той е създаден специално за европейския пазар, но ще се произвежда в Япония. Всъдеходът ще е част от общо шест BEV-модела на платформата, която е разработена заедно със Subaru.

Тази платформа може да променя размерите, като така да се използва за превозни средства с различни дължина и междуосие. А същото така става за модели с предно и задно предаване, както и за такива със задвижване на четирите колела. Архитектурата също така позволява поставяне на батерии с различен капацитет.


Toyota e-TNGA


От Toyota обявиха, че опитът, натрупан от разработката и производството на хибриди, ще позволи увеличаването на пробега, а също така и живота на батериите. Самият SUV ще получи "европейски ДНК и дизайн", но в същото време ще бъде глобален модел, тъй като ще може да отговори на нуждите на всички региони.

Вече е известно, че останалите модели на платформата e-TNGA, ще включват компактен SUV, който се разработва съвместно със Suzuki, кросоувър, голям SUV, седан и MPV. Toyota ще пусне и BEV-версии на своите микробуси Proace и Proace City през следващата година.


Toyota e-TNGA

Снимки: Toyota

0 от 500