fallback

Mercedes-Benz тества бъдещата T-Class

Новият миниван ще дели една платформа със следващото Renault Kangoo

Германският производител Mercedes-Benz вече тества бъдещия си нов модел T-Class, като снимки на прототип на автомобила бяха публикувани от британското издание Auto Express. От тях става ясно, че това е миниван, който ще има по-малки размери от V-Class, а основен конкурент на пазара ще бъде Volkswagen Caddy.

Моделът е изграден на базата на новото поколение на "баничарката" Citan Трябва да се отбележи, че същата платформа ще използва и следващото поколение на Renault Kangoo, както и нов автомобил от този клас на Nissan. Същата архитектура е в основата и на сегашното Renault Megane.

Миниванът ще получи новата информационно-развлекателна система MBUX с гласовия асистент "Hey, Mercedes", а също така и разширени възможности за свързване, благодарение на които автомобилът ще си взаимодейства с други превози средства и с инфраструктурата.

Очакванията са, че T-Class ще се задвижва от бензинови и дизелови двигатели на алианса Renault-Nissan. Това са 1,5-литров турбодизел и 1,3-литров бензинов мотор, които и сега се използват от някои модели на Renault и Mercedes. Хибридна версия няма да има, но ще бъде предложен електрически вариант EQT с пробег от 240 км.

Снимки: Auto Express

fallback
  • #8
    Японеца ( преди 3 години )
    Ако е вярно, заслужават да ги погълне Мъск!
  • #7
    Готин ( преди 3 години )
    Мъск направи завода за батерии в Берлин, не случайно. Завода на Мерцедес също е в БЕРЛИН и ще прави батерии, ама друг път. Завода на ,,немските каски,, вече стачкува защото има вероятност изобщо да спре работа.
  • #6
    Готин ( преди 3 години )
    До #4А, не бе!Ройтерс потвърди началото на преговорите.
  • #5
    Това не е ... ( преди 3 години )
    Мерцедес!
  • #4
    Да ама не ( преди 3 години )
    Само стой та гледай. Вероятно ще почнат преговорите още през 2021 година. Така или иначе по-голямата част от Mercedes вече е китайска.
  • #3
    да бе да ( преди 3 години )
    Тесла ще ги купи.... , ама некой друг път!!
  • #2
    анонимен ( преди 3 години )
    Не мога да ги разбера от Mercedes, що се заиграват с Рено!? Имаме един служебен Citan - е такъв *** редко се среща! Нямаше нещо по него дето да не даде дефект, а още няма 100 х. км.
  • #1
    Коментатор ( преди 3 години )
    Абе те имаха един Citan на базата на Kango. Сега това да не е подобрената версия на платформата на Дачия Докер?
fallback
Последни