IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как се завива с 90-метров камион?

Това клипче придава нов смисъл на термина "извънгабаритен товар"

Ежедневно сме свидетели как шофьори не успяват да вземат правилно 90-градусов завой и го секат дори с малки градски автомобилчета като Renault Clio или Fiat Punto. Как ли биха се почувствали, ако ги накарат да го изпълнят с... над 90-метров камион?
  
  
 
   
   
Това клипче на американската транспортна компания Buchanan от превоз, извършен това лято, ясно показва какви са предизвикателствата при извънгабаритните товари. Меко казано "извънгабаритни", защото в случая става дума за нещо с 4.2 метра ширина, 4.8 метра височина и цели 71.6 метра дължина. "Нещото" е всъщност портал за автоматично отчитане на магистрална такса, който ще замени съществуващите будки с хора на една от най-широките магистрали във Флорида.

152-тонният товар е натоварен върху рекордо дълго ремарке и вземането дори на леки завои с него е изпитание за шофьора. В по-деликатните места по маршрута движението е отцепено от полицията, а екип от десетина души с радиостанции дава информация на шофьора от всички гледни точки. Но дори и така превозването на такъв товар е огромно изпитание и сваляме шапка на човека зад волана.


Още кадри от епичното пътуване вижте в ГАЛЕРИЯТА:

 

0 от 500