IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-мощната Toyota RAV4 се провали на "Лосовия тест"

Хибридният кросоувър се справи с изпитанието само с 63 км/ч (ВИДЕО)

Шведското издание Teknikens Värld проведе поредния си "Лосов тест", като този път на изпитанието беше подложена най-мощната версия на Toyota RAV4 - зареждащия се хибрид Prime.


Toyota RAV4


Тестовият кросоувър се задвижва от бензиново-електрически силов агреат, в чиято основа е 2,5-литров двигател. Заедно с електромотор, захранван от разположена под пода батерия, той развива 306 к.с. Само на електричество хибридът изминава до 63 км.

Резултатът се оказа плачевен, тъй като RAV4 Prime премина през полосата без грешка само със скорост 63 км/ч. Опитите с по- висока скорост завършиха неуспешно, като още първия път кросоувърът излезе от трасето, събаряйки конусите.



По-рано сериозни проблеми с "Лосовия тест" имаше и стандартният RAV4 с хибридно задвижване. Той успя да постигне малко по-висока скорост - 68 км/ч, след което компанията спешно доработи системи за стабилизация и през януари RAV4 успя да се реабилитира и достигна 72 км/ч. Очаква се, че Toyota сега ще стори същото и със зареждащия се хибрид.

Снимка и видео: Teknikens Värld 

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    това лосовия тест трябва да го спрат :) - Новините са еднотипни: се провали на лосовия тест.. :D и май вече не останаха много дето не са се провалили.
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Не е така ( преди 3 години )
    Потърси в интернет за Тесла модел Х rollover test. Не е възможно да го преобърнеш. Понеже стандартният тест не им върши работа се опитаха да го обърнат в пясък и пак не успяха. Връща се обратно на колела, дори когато е почти обърнат на таван. Със стандартните скорости дори на пясък не успяха да го преобърнат. Все пак батерията му е в най-ниската част и има по нисък център на тежестта дори от повечето спортни автомобили.
  • #1
    12 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Ама то само тази да беше. Със сувчетата е така, полекичка трябва да се кара, доста се клатят. И без това са си пенсионерски коли за хора със шкембета, макс 60км/ч си му приляга. И не ми казвайте че другите не са така. Вчера един футболист имаше статия се обърна с G класата си, смях.