IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

10 ключови въпроса за електромобилите

Ще съсипят ли енергийните системи, могат ли най-после да поевтинеят, и какви са шансовете им в България: Жил Норман пред Automedia.bg

Почти всички страни в Европа вече насърчават активно електромобилите и делът им расте с рекордни темпове през 2020. Но трайна ли е тази тенденция? Могат ли електрическите коли да носят печалба на производителите си? Когато станат масови, ще представляват ли заплаха за енергийните системи? Или за екологията, с купчините стари батерии?
  
   
Жил Норман, Renault
Жил Норман, старши вицепрезидент на групата Renault за електромобилите и мобилните услуги
  
  
"Колела" и Automedia.bg зададоха всички тези въпроси на един от хората, от които всъщност зависят отговорите: Жил Норман, старши вицепрезидент на групата Renault, отговарящ за електромобилите и мобилните услуги. Ето какво ни каза той.
   
   
10 ключови въпроса за електромобилите (ГАЛЕРИЯ):

 

0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Интересна статия, но не мога да се съглася, че 50 кВ ще стигнат за отопление и всичко останало в една къща за 6-7 дни. Ще стигнат за два дни, което пак не е малко. Може би някъде в бъдещето за някоя пасивна къща с изцяло супер енергоспестяващо оборудване и фотоволтаици, да стигне за 6-7.
  • #1
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Младен ( преди 3 години )
    Нема го тинтирито. Изсмуква си от пръстите бъдещият коментар още.