IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте първия Mercedes-Benz G-Class с обратни задни врати

Творението на ателието Hofele се превръща в конкурент на Rolls-Royce

Германското тунинг-ателие Hofele показа своя вариант на доработка на Mercedes-Benz G-Class, като за първия път в историята (така твърдят от фирмата) всъдеходът получава задните врати, които се отварят срещу движението.


Ultimate HG


С това обаче промените е приключват. Автомобилът, който получава името Ultimate HG, се отличава от стандартния "Гелендваген" и по някои елементи по каросерията, а също така и с изобилие от хром. В същото време машината запазва всъдеходните качества на оригинала, като ги съчетава с комфорт на ултра-премиум лимузина.

Именно с желанието за постигане на максимален лукс и удобство се обяснява решението да се направят промени в конструкцията на задните врати. Освен това, всъдеходът е оборудван и с автоматично излизащи степенки, които облекчават качването и слизането на пътниците на втория ред седалки.


Ultimate HG


На външен вид Ultimate HG се отличава по новата решетка на радиатора, която все пак запазва оригиналната си форма, хромираните кантове на фаровете, различните брони, а също така и по фирмените 23-цолови джанти Hofele Turbine.

Промените в салона не са толкова много - седалките са покрити с напа, която е комбинирана с изкуствена кожа в светло-сива, а на подглавниците е поставено логото на ателието. На втория ред има разделени седалки, които са с нагряване, охлаждане, вентилация и функция за масаж. Пасажерите имат на разпополежие и място за безкабелно зареждане на смартфони.

Още снимки на луксозния всъдеход - вижте в галерията:

От ателието на съобщават за промени по двигателя на всъдехода. Стандартно топ-версията Mercedes-AMG G 63 разчита на 4,0-литров туин-турбо V8, който развива 585 к.с. и 850 Нм въртящ момент. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4,5 секунди, а максималната скорост е ограничена на 220 км/ч.

Снимки: Hofele

0 от 500