IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault обнови Koleos два пъти за година

Кросоувърът получи нова гама двигатели и по-малко нива на оборудване

Продажбите на актуалното поколение на Renault Koleos в Европа продължават да падат. През 2019 г. търсенето на кросоувъра намаля с 35% - до 12 371 бройки, а за първите 10 месеца на тази година спадът е с 36% - до 6020. Това принуди компанията за втори път да обнови модела в рамките на една година.


Renault Koleos


На пазара във Франция обновеният модел вече ще се предлага 3 нива на оборудване, като това са "най-богатите" - Intense и Initiale Paris. На по-късен етап към тях ще се присъедини и по-достъпен вариант - Zen, но от гамата отпада най-евтината модификация Life.

Промените във външния вид включват оптика на светодиоди и нови задни мигачи. Вече ще се предлагат повече цветова на каросерията, а в ниво на оборудване Intense се появяват нова кожена обвивка на вътрешната част на вратите и дървени елементи в салона.


Renault Koleos


Базовият турбодизел с обем 1,7 литра и мощност 170 к.с. повече няма да се предлага. Гамата двигатели ще включва 2,0-литров турбодизел Blue dCi със 190 к.с. и 1,3-литров бензинов турбомотор със 160 к.с.

Дизеловата версия е съчетана с вариатор X-Tronic, като задвижването е към четирите колела. Бензиновият вариант поучава 7-степенна роботизирана скоростна кутия, като предаването е към предните колела.

Още снимки на обновения кросоувър - вижте в галерията:

Вече са ясни и цените на обновеното Renault Koleos, като при бензиновия вариант те варират между 34 410 и 41 811 евро. Дизеловата версия започва от 38 400 евро, а при топ-версията достига 47 765 евро.

Снимки: Renault

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Абе много големо *** му слагат, или така ми са привижда... :)
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Ха ха ха! ( преди 3 години )
    колко и минуси да бичите пак нема се продава тоя неспокопсан варел! ))))))))))))))
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    До #1 ( преди 3 години )
    То ако ставаше нещо от тоя толуп, нямаше да го обновяват на 6 месеца! Явен признак, че продажбите хич не вървят.
  • #3
    3 rate up comment 9 rate down comment
    и 202.. ( преди 3 години )
    пъти да го обновят надали някой ще се подлъже по това жабарско недоразумение!
  • #2
    5 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Рено са велики! Респект! България е с вас!
  • #1
    12 rate up comment 1 rate down comment
    none ( преди 3 години )
    1.7 дизела е 150 к.с. Като цяло този мотор е слаб за това купе. Затова и продажбите на дизеловите X-Trail на Nissan не вървят (те премахнаха 2.0 дизела от гамата си). Иначе с 2.0 дизела и ниво на оборудване Intense и нагоре колата си е супер. Голямо комфортно купе, добра возия, прилично вървене и разход. X-Tronic-а е много приятен за каране. В БГ цените са по-ниски от обявените в статията. Тази кола би имала голям успех ако получи мощен хибрид (поне 300 к.с.). Дано новият бос го осъзнава това