IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW пуска i4 на пазара след година

Електрическият седан излиза в две модификации

Германският производител BMW продължава осъществяването на плана си по пускане на пазара на няколко нови електромобила. Един от тях е седанът i4, като още през септември беше обявена, че той ще се появи на пазара през 2021 година. Сега стават ясни точните срокове за старта на производство на модела.


BMW i4


Според източници на Carsweek, серийната версия на електромобила ще започне да се произвежда точно след 12 месеца. На първо време BMW i4 ще се предлага в две модификации, като базовата - i440, ще получи един електромотор на задната ос и по-скромно оборудване. Тя ще представлява версия на ток на BMW 420i, като ще бъде със 17-цолови джанти.

Над тази версия ще се разположи i4 M50 xDrive, която получава два електромотора и пълен заводски М-комплект. Тя ще изглежда като истински модел на подразделението М-Performance с допълнителни аеродинамични елементи, големи спирачни апарати, адаптивно окачване и заден спойлер. Джантите ще бъдат 18-, 19- или 20-цолови, като все още няма данни за пробега.


BMW i4


Преди да стартира производството на i4, BMW ще представи 4-Series Gran Coupe (G26). Очаква се премиерата на модела да се състои още преди края на годината, а производството ще стартира през следващото лято.

Снимки: Motor1

0 от 500