IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar обнови най-мощния си кросоувър

F-Pace SVR е с променена архитектура и по-добра динамика

Jaguar представи обновения F-Pace SVR. Най-мощният и динамичен кросоувър на марката идва с подобрени динамични характеристики, обновена платформа и нови технологии и решения.


Jaguar F-Pace SVR


Усъвършенстванията на спортния SUV са постигнати чрез комбинация от нов хардуер и преминаването към обновената платформа Electronic Vehicle Architecture на Jaguar. Промените по дизайна са позволили леко подобрение на аеродинамиката и редуциране на теглото.

Бензиновият V8 със суперчарджър с 550 к.с. вече е с въртящ момент от 700 Нм, или с 20 повече отпреди. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за точно 4 секунди, а максималната скорост е 286 км/ч.


Jaguar F-Pace SVR


Тягата се предава към четирите колела през 8-степенна автоматична скоростна кутия. Кросоувърът вече със същия преобразувател на въртящия момент, използван и при спортния седан Jaguar XE SV Project 8, за да издържи на по-големите натоварвания.

Системата за задвижване на четирите колела на Jaguar съвместно с Intelligent Driveline Dynamics се предлага като стандарт. Технологията Adaptive Dynamics осигурява възможност за автоматична настройка на окачването. Подобрения има и по спирачната система, която според британците е още по-ефективна.


Jaguar F-Pace SVR


Що се отнася до дизайна, промените са минималистични. Виждат се леко променени светлини и отвори за въздух, за които инженерите твърдят, че подобряват охлаждането. В салона, акцент е новата мултимедия с 11,4-инчов дисплей, който заменя досегашния 10-инчов. Променен е и селекторът на скоростната кутия, обновен е 12,3-инчовият дигитален инструментален панел.

Технологиите на борда включват интуитивна информационно-развлекателна система Pivi Pro, възможност за актуализации на софтуера по въздуха, Active Road Noise Cancellation, най-новите системи в помощ на водача и опционално безжично зареждане за телефони. Цената на новия модел все още не ясна.

Повече снимки на F-Pace SVR вижте в галерията:

0 от 500
  • #6
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Супер
  • #5
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Не знам кой ще му кон глокира по красота, може би братовчедите му от Рендж Роувър. За сега от Германия трудно се справят макар да някои от тях напредват последно време (новият GLE).Японците даже не могат да си представят за какво става въпрос когато се говори за красив и хармоничен дизайн (освен може би Мазда)
  • #4
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Японеца ( преди 3 години )
    Уникална кола, но от 160 000лв нагоре! Дори втора употреба е непдостижим!
  • #3
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Карайте си Q7ците дето след 5 години са 30% от цената си.
  • #2
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    забравили сте да напишете че ще се обслужва в мотупфуе и че след първото влизане в сервиза отива за скраб те момчетата толкова могат
  • #1
    11 rate up comment 2 rate down comment
    край ( преди 3 години )
    добър. много добър. страхотен дизайн. 80 процента алуминии. по добър и по-евтин от немски аналог.