IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Работниците в Mercedes получават по 1000 евро бонус заради маските

Компанията ще изплати специална "корона премия" на всичките си 160 000 служители

Германският гигант Daimler, производител на марката Mercedes-Benz, ще изплати по 1000 евро извънреден бонус на служителите си като компенсация за понесените от тях неудобства във връзка с мерките срещу коронавируса - като например задължението да носят маска на работа или да работят от вкъщи.
  
  
Mercedes, маски
   
   
Компанията потвърди това в официално съобщение до работниците си. Бонусът ще обхване всички служители, с изключение на висшия мениджмънт. Daimler има общо към 160 000 служители, разпределени в поделенията за леки автомобили, за товарни автомобили, за мобилни услуги и други. Бонусът ще бъде изплатен към заплатите за декември.

"В тези извънредни времена компанията винаги е могла да разчита на гъвкавостта и добрата воля на нашите служители", обясни HR шефът Вилфрид Порт.

Това обаче не отменя плановете за масови съкращения през 2021 и 2022 година, при които компанията планира да освободи поне 10 000 служители в световен мащаб, за да финансира "огромните инвестиции", изисквани за прехода към електромобили.

 

0 от 500