IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford представи най-бързия си електрически кросоувър

Версията Mustang Mach-E GT Performance Edition вдига 100 км/ч за 3,5 секунди

Компанията Ford представи най-бързата и най-мощна версия на електрическия си кросоувър Mustang Mach-E GT, която е получила името Performance Edition. Тя е оборудвана с модернизиран двигател, благодарение на който нейната динамика е близка до тази на бензиновите суперколи.


Ford Mustang Mach-E GT Performance Edition


Ford Mustang Mach-E GT Performance Edition се задвижва от електромотори, развиващи същите тези 480 к.с., които постига и стандартната версия GT. Въртящият момент обаче скача от 814 на 860 Нм, което позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за около 3,5 секунди. Това е с 0,2 секунди по-бързо от версията GT. За сравнение, новото поколение на суперколата Ford Mustang Shelby GT500 прави същото за 3,3 секунди.

По-голямата производителност на мотора се отразява на пробега на кросоувъра с едно зареждане на батерията, която има капацитет от 88 кВт/ч. Той вече е 375 км вместо 400 при стандартния модел GT.


Ford Mustang Mach-E GT Performance Edition


Кросоувърът Performance Edition получава 20-цолови джанти, спирачни механизми Brembo с червени апарати, спортни седалки в салона и алуминиеви детайли на предния панел.

Ford започва да приема поръчки за Mustang Mach-E GT Performance Edition през пролетта на 2021 година, а доставките на първите автомобили трябва да започнат през лятото. Засега цените на модела не се разкриват. Стандартният Ford Mustang Mach-E GT стартира от 60 500 долара.


Ford Mustang Mach-E GT Performance Edition

Снимки: Ford

0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 6 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Но виж за едно съм съгласен с вас - балона на Тесла се надува - с все повече и повече зомбирани фенове, които неспирно и неуморно му правят реклама всеки ден и час. Първо правило в маркетинга: лоша реклама няма. Давайте! Пишете за Тесла навсякъде и надувайте балона на богатството на Мъск. Той може да се спука само след като мине границите на познатите математически множества от цифри :D "Две са безкрайните неща - Космосът и човешката глупост, ама не съм сигурен за Космоса" - Албърт Айнщайн.
  • #2
    4 rate up comment 3 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Не може да изчезне компания, за която бълнува всеки жител на планетата, даже и под статии за пчелен мед бхахах! Това първо. Второ: наблюдателните веднага виждат предницата като една препратка към първия Модел S - идеята е Форд да се харесат на бъдещия си мажоритарен собственик - г-н Мъск :D
  • #1
    6 rate up comment 8 rate down comment
    Японеца ( преди 3 години )
    Форд, Хонда, Тойота, ФВ, ще разбият скоро Тесла и ще се спуска балона, който надуват! 540$ за акция!