IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Posaidon превърна Mercedes-AMG A45 S в ракета

Доработената версия на хечбека развива 525 коня и вдига 324 км/ч

Германското тунинг-ателие Posaidon представи своята доработка на хот-хеча Mercedes-AMG A45 S. Тя е получила добавка RS 525 към названието, с която показва конските сили под капака на автомобила.


Posaidon A45 RS 525


Експертите от компанията са преработили 2,0-литровия бензинов двигател, който в стандартния си вариант развива 421 к.с. Моторът с 4 цилиндъра е получил нова турбина, като максималният въртящ момент достига 600 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 3,4 секунди, а максималната скорост е стряскаща дори за спортна кола - 324 км/ч.

Освен повишаване на мощността от Posaidon са променили настройките на окачването, на спирачната система и на шасито, с което са превъртали хот-хеча в състезателен автомобил. Задната седалка е премахната, като на нейно място е поставен ролбар. Предните седалки са със състезателни колани, монтирани са и нови спирачни дискове.


Posaidon A45 RS 525


От ателието твърдят, че по време на една от тестовите обиколки на "Нюрбургринг" техният автомобил се е надпреварвал с Porsche 911 GT3 RS, като двете машини са се движили заедно през зялото време. От Posaidon уточняват, че нямат идея колко е натискал колата шофьорът на "Порше"-то, но прогнозират, че техният RS 525 може да завърти една обиколка на "Северната дъга" за около 7 минути и 20 секунди.

Доработеният хечбек ще се появи на пазара през следващата пролет, като тогава ще станат ясни и цените на автомобила.

Още снимки на впечатляващата машина - вижте в галерията:

Снимки: Posaidon

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 3,не е практична,двуместна е и точно за града не става,а е направена за да стигнеш по аутобана с макс газ до пистата,за ад синаправиш кефа и да се прибереш в къщи.
  • #3
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    До 2 грешката ти е втова че смяташ тази кола за нормална,а тя не е.Който я купи няма да ходи с нея на работа или на пазар/няма задна седалка,а ролбара/ не е функционална.Точно двигателя е създаден за високи натоварвания и карането с нормална скорост ежедневно го унищожава безвъзвратно.Тези двигатели се подгряват предварително защото иначе се събират в контейнера за метални отпадъци.Това е кола с която в един или двата почивни дни да я запалиш и да отидеш на пистата да си направиш кефа и в къщи.
  • #2
    4 rate up comment 1 rate down comment
    AMG A45 S ( преди 3 години )
    Много ме кефи тая количка. Хем е супер бърза хем и практична. Става и за града тъй като е сравнително компактна. Според мен е най готиния хечбек правен някога. Дори и стоков с 421 коня пак си е ракета. AWD системата му също е много добра.
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Нищо няма да изпуши. Надеждността е почти същата като на обикновен двигател. И да има някаква разлика в живота на двигателя ще е не повече 10%. При нормално каране даже тези напомпаните двигатели са по издържливи защото всичко по тях е подсилено повече от необходимото. Максималната мощност се развива само в определени обороти. То в нормални условия дори няма къде да настъпваш толкова и често да достигаш тая максимална мощност. В повечето време караш на ниски обороти. Ограничения има навсякъде