IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ергономията на бъдещето - на какво ще се возим утре?

Финландска компания предложи интересно решение за безпилотни коли (ВИДЕО)

Момчетата от технологичната компания Canatu продължават да демонстрират прогресивни решения, които ще помогнат на автомобилната индустрия. Само преди дни те представиха "умна" система за почистване на фаровете, а сега обединиха сили с японските си колеги от TS Tech, за да запознаят обществеността с ергономията на бъдещите автомобили.


Canatu


Според авторите на системата, тя е предназначена за безпилотните превозни средства от трето ниво, тоест автомобили, които самостоятелно могат за следват зададен маршрут. Тъй като в подобни случи водачът става пасажер, стандартите ергономични решения не вършат работа. Затова е и екипът на Canatu първо премества клавишите за управление на положението на седалките върху вътрешната част на вратите.

Това е постигнало благодарение на прозрачното фолио Carbon NanoBud (CNB). Финландците твърдят, че с негова помощ могат да поставят сензорни бутони на абсолютно всяка повърхност, без това по никакъв начин да се отразява на функционалността им.



Засега няма яснота, кога новото изобретение на Canatu ще се появи на серийни автомобили.

Снимка и видео: Canatu

0 от 500