IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

15 непознати факта за най-привлекателната Honda в историята

Съвършено запазен екземпляр с пробег от 54 км ще се продаде през януари

Едва ли Honda някога отново ще направи автомобил като S2000. В наши дни високооборотните атмосферни двигатели и чисто спортната архитектура са неща, от които големите масови производители просто не могат да извлекат изгода. Така че легендарното спортно купе от 1999 ще става все по-голяма ценност втора ръка - особено ако е с пробег от... 54 километра.
  
   
Honda S2000
  
   
Точно такъв екземпляр се подготвя за търг в момента. Ако се съди по снимките, тази сива S2000 е в състояние, максимално близко до онова, в което е напуснала завода. Това не е изненада, защото собственичката, на име Хеди Чиринчоне, я е купила тъкмо с идеята да я консервира. Тя вече имала една S2000 и била дотолкова убедена в качествата й на бъдеща класика, че купила още една бройка, за да я държи в гаража.
  
   
Honda S2000
   
   
Отсега може да се прогнозира, че на търга през януари машината ще счупи рекорда за най-скъп екземпляр. Миналата година една S2000 от 2009 със 152 км на километража надхвърли 70 000 долара на търга.
Това е и добър повод да си припомним най-интересните факти за може би най-привлекателния модел, създаван някога от Honda. 


15 любопитни факта за Honda S2000 (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #7
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Синдикат на Ало Изма ( преди 3 години )
    Между другото, дизайнера на S 2000 е жена. А до озни "Карач",.......... най-вероятно си карал козите да пасат някъде и си гледал хондата от далеч.
  • #6
    4 rate up comment 24 rate down comment
    Карач ( преди 3 години )
    Нищо особено, в Кипър карах такава Хонда, около две седмици и бая я шпорих, щото там си правят гонки със залози и то не лоши. Почти всички младежи си тунинговат колите и после е грехота ако не отидеш на гонките, та един пич ми даде да му карам Хондата, щото с една изтърбушена тройка на БМВ ги обрах няколко пъти и той реши да карам аз и да делим печалбата за да си избие чипа на Хондата. От десетина гонки само три пъти спечелихме, просто другите коли бяха по добри на старт, завоите и на правите.
  • #5
    2 rate up comment 15 rate down comment
    Грешка ( преди 3 години )
    Имам предвид, че доста по-назад във времето има атмосферни автомобили с по-високо съотношение коне на литър обем. :)
  • #4
    0 rate up comment 12 rate down comment
    Грешка ( преди 3 години )
  • #3
    14 rate up comment 0 rate down comment
    st_kurtev ( преди 3 години )
    Най-привлекателната в историята за кого ? За мен най е NSX от 2000 г. ,ако говорим за Хонда !
  • #2
    26 rate up comment 1 rate down comment
    Японеца ( преди 3 години )
    Уникална кола!
  • #1
    32 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е уникална кола. Усмивката не слиза от лицето докато я караш. Единственият минус е цената, която е по-голяма от на нова хонда.