IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

11 причини да изберете седан пред SUV

Кросоувърите са по-скъпи, по-опасни и понякога заявяват пред света, че имате проблем със самочувствието

Когато човек поулегне и създаде семейство, му се налага да помисли и за по-голям автомобил. Доскоро класическият избор беше на седан от т. нар. D-сегмент. Но в последното десетилетие огромна част от европейците се пренасочиха към SUV или кросоувъри. Споровете кой от двата тима автомобили са по-добри не утихват, но ако се съди по пазарните данни, битката е окончателно загубена: според JATO Dynamics през тази година всички продадени в Европа седани и базирани върху седани комбита са едва 8% от пазара, ако броим и луксозните лимузини. Делът на кросоувърите е 40.7%.
  
   
Suzuki Jimny offroad
Има немалко хора, които наистина се нуждаят от проходими машини с 4х4. Но повечето купувачи на кросоувъри плащат дан на модата и на някои митове за безопасност и сигурност, които не отговарят съвсем на фактите


Истината е, че има немалко хора, които наистина се нуждаят от високопроходими автомобили със задвижване на четирите колела. Особено в условията, създадени от българската Агенция пътна инфраструктура. Но за огромното мнозинство 4х4 задвижването изобщо не е необходимо, и те избират кросоувърите по съвсем други причини. И покрай това се примиряват с немалкото им недостатъци.


11 причини да изберете седан пред кросоувър (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #50
    25 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    #51 ти си от тия комплексираните - точка :) За твое сведение с хубави зимни гуми всеки седан ще се държи добре на снега, с изключение на потеглянето.. айде със здраве ;)
  • #49
    19 rate up comment 37 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    А сега като падна снега пак я изкарайте тази статия да видите на обратната страна колко ще бъдат. Имах седан сега съм на т.нар. СУВ днес в снега с включено 4х4 старт все едно е на сухо,контрол над колата,приблизително като на суха настилка,устойчивост страхотна. През лятото с ниско профилните високоскорости гуми Пилот 4S на Мишлен стъпва здраво и стабилно на пътя и в завои с 4х4 лежи като залепен без склонност към недозавиване или свръхзавиване-дрифт. Там където мина седана само ще гледа. Точка.
  • #48
    13 rate up comment 5 rate down comment
    LosHo ( преди 3 години )
    Да добавя към предния коментар, че Моята основна кола е Рав4. Имам и един седан за втора ръкета. Точката на тежестта при Равчика е доста по-високо и ако един завой с него минавам макс с 60км/ч , със седана спокойно минавам същия завой с 70км/ч Това е може би най-съществената точка за седан пред SUV. Ако продам една от колите, определено ще бъде седана.
  • #47
    16 rate up comment 10 rate down comment
    LosHo ( преди 3 години )
    SUV са най-продаваните автомобили през последните 10г. Това е сегмент от авто индустрията, който отбеляза огромен ръст в продажбите и не е случайно. Качиш ли се на SUV е доста трудно да слезеш на седан. SUV са по-високи и имал много по-добра видимост на пътя. Освен това имат и по-голям просвет, пространството в купето е по-голямо.... някак си чувстваш комфорт и сигурност. Дори не споменавам за 4х4, защото голяма част от тези автомобили нямат такава система.Минус-нестабилност в завой,разх.гориво.
  • #46
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Българина ( преди 3 години )
    SUV или седан?Зависи кой какво търси.АКО ходиш за риба или лов по джендемите, разбира се че Лада Нива е недостижима, караш я по полето все едно е по път.За асфалт и висока скорост седан/купе са по-добри, прилепват.
  • #45
    20 rate up comment 5 rate down comment
    Младежа ( преди 3 години )
    Сува може да е практичен и всичко, но пътното поведение е под всякаква критика. Справка форд куга(една от най-добрите в класа си по този показател) изобщо не може да напомни управлението и стабилността на фокуса, изполвайки същата платформа.
  • #44
    17 rate up comment 3 rate down comment
    майтАПИ ( преди 3 години )
    За лоши пътища помага колата да е висока, а не да е 4х4, но...както пише и в статията - мода и заблуди.
  • #43
    7 rate up comment 16 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Джип бе! Къф SUV! Допреди Need for Speed, даже не я бяхте чували тая дума!!! SUV ми вика ...
  • #42
    4 rate up comment 24 rate down comment
    Гост ( преди 3 години )
    Има сув и сув зависи кои какво търси в момента киа е наи доброто няма кво да я бие нема тоьоти нема црвета всички го знаят простотова е наи доброто на пазара аз съм търговец и го казвам хората земат хонда или тоьота щот не търсят добър автомобил ами само да се докажат че имат спестени някои лев и че се мислят за нещо
  • #41
    22 rate up comment 19 rate down comment
    vladoshivarov@abv.bg ( преди 3 години )
    Несериозно сравнение! Качиш ли се на SUV няма връщане назад !Лично мнение (50г професионален шофьор)