IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Daimler подготвя поне 3 електрически Mercedes-AMG

Концернът патентова търговските марки EQE 43, EQE 53 и EQE 63

Вече е известно, че новият модел на Mercedes-Benz под името EQE представлява аналог на седана E-Class, построен на електрическата платформа Electric Vehicle Architecture (EVA). Сега вече е ясно, че EQE ще получи и спортни версии, тъй като концернът Daimler e запазил три търговски патента за електрически модели на Mercedes-AMG.


Mercedes-AMG EQE


Германският производител е подал заявка в Бюрото за интелектуална собственост на Европейския съюз да получаване на правата върху търговските марки EQE 43, EQE 53 и EQE 63. Все още е рано да се говори за мощност и други технически характеристики, но според слуховете, при топ-версията тя може да надхвърли 1000 конски сили.

Не е тайна, че цялата гама на Mercedes-AMG още преди появата в нея на електромобили ще се превърне в зареждащи се хибриди. Спортните модели ще поучат система EQ Power+, която ще повиши мощността и ще позволи изминаването средно на 50 км само на електричество.

Моделите ще използват трето поколение на системата PHEV, която включва електромотор от 122 к.с. и батерия. Те са същите като хибридите C-Class, E-Class и S-Class семейството EQ Power. Разликата ще бъде в настройките, като в AMG залага на динамичните характеристики, а не на икономията на гориво.

Снимка: Mercedes-AMG

0 от 500