IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Genesis GV70 получва пръстов отпечатък и датчик, който следи дишането на бебе

Новата система позволява заплащето на паркинг и зареждане на бензиностанция

Марката Genesis, която е част от състава на Hyundai Motor Group, анонсира нова технология за биометрична идентификация. Тя ще бъде вградена в новия кросоувър GV70, като с нейна помощ може да се плаща място на паркинга и зареждане с гориво, а също така да се стартира двигателя и да се активират персонални настройки.


Genesis GV70


Технологията е получи дългото име In-vehicle Easy Payment Genesis CarPay Interlocking Fingerprint Authentication System, представлява поставен под бутона за стартиране на двигателя дактилоскопичен датчик. С негова помощ водачът може да се идентифицира в платежа-та система Genesis CarPay, а също така и в сервизната услуга Valet Mode, през която да заплаща различни услуги.

Главното е, че с помощта на скенер пръстовият отпечатък може да стартира двигателя, като едновременно с това активира и и персонални настройки, сред които положението на волана, на седалките и на проекционния дисплей, силата на звука от мултимедията, както и последния маршрут, вкаран в навигационната система

Дактилоскопичният отпечатък не е единственото ноу-хау на Genesis GV70. Кросоувърът получава и радарен сензор, който разширява възможностите на системата Rear Occupant Alert (ROA), която "наблюдава" пасажерите на втория ред седалки. Тя следи движението на краката и ръцете на бебето, например, и дава знак, когато то се събуди. Освен това, системата след и за движението на превозвани животни.


Genesis GV70


Кросовуърът Genesis GV70 дебютира в края на октомври, като се предлага с избор от няколко двигателя. Това са 2,5-литров бензинов двигател Theta III, мотор 3.5 и дизел 2.2. Всички са съчетани с 8-степенна автоматична скоростна кутия, като задвижването е задно или към четирите колела.

Снимки: Hyundai

0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 1 rate down comment
    до Минаващ ( преди 3 години )
    Опита се да кажеш нещо, но много се надцени. Каква е връзката на счупените капачки с Пежо и Щатите,...!? Личи си кой е ***. Но ти си го знаеш.
  • #6
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Минаващ ( преди 3 години )
    То в щатите няма и Пежо и Шкода защо ги споменаваш не е ясно явно омаловажаването на тези марки те кара да се чувстваш мъжествен.Само се чудя обаче ако си ей така сам на улицата в смисъл без компанията на идиoтcкитe ти приятелчета за подкрепа след колко секунди ще си с изпочупени капачки ако не се държиш прилично и не отговаряш с ДА Сър!
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Явно никак не е лоша кола. Гледах едно предаване от Щатите. Направи ми впечатление, че срявняваха с модели на Ауди, Мерцедес и БМВ. Не със средняшките марки ФВ, Шкода, Сеат, Пежо и прочеето европейски салати.
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    sam ( преди 3 години )
    ако се събуди детето ще разбереш и без сензори.... хахахах *** работа
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    жалко но факт ( преди 3 години )
    Бай петърчо продължава да не е в състояние да напише повече от 1 изречение без грешка ... Но ако иска да се издигне в инвестор груп ще трябва още малко да позабрави правописа.
  • #2
    0 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Копиране на интериорни решения на бмв в ускоряващо темпо.
  • #1
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Тъй де! ( преди 3 години )
    по-малко кола, повече залъгалки