IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla увеличава пробега на настоящите си модели

Това ще става с нови батерии, които да гарантират поне 700 км

Шефът на Tesla Илън Мъск обяви, че компанията му ще предложи подобрени версии на настоящите си модели, които ще имат по-голям пробег. Според Мъск, електромобилите на компанията ще могат да изминават до 700 км с едно зареждане на батериите.


Tesla Model 3


В момента, най-големият пробег има моделът Tesla Model S Long Range Plus, която според американския тестови цикъл ЕРА изминава до 647 км, а според WLTP - 652. Това означава очаквано подобрение между 7,4 и 8,2%.

За да може, обаче, останалите коли на Tesla - 3, Y и X да достигнат целта от 700 км, подобренията трябва да са още по-сериозни. Много е възможно това да се случи с използването на новите батерии 4860, които според компанията могат да увеличат пробега с до 30%. Това ще се постигне чрез оптимизация на плътността, размера и нов дизайн, който да подобри производителността (електрическа и топлинна).


tesla


Някои от новите модели на Tesla пък ще имат още по-голям пробег. Според Мъск, там целта е изминаването на 1000 километра. Целта за новия Roadster е да може да изминава поне 997,6 км (620 мили), а камионът Tesla Semi също ще има подобен обхват. Очакваната нова модификация Tesla Model S Plaid пък ще може да изминава 840 км според WLTP.

Междувременно, Илън Мъск, който изпревари Бил Гейтс като втория най-богат човек в света, потвърди, че компанията му работи по по-компактен, електрически хечбек. Той ще е предназначен за потребителите в Европа и ще се произвежда във фабриката на компанията, която в момента се строи край Берлин.

0 от 500
  • #6
    0 rate up comment 1 rate down comment
    сепуко харакири ( преди 3 години )
    Чудесно, сега остава да се научат да правят задни стопове, дето не се пълнят с вода и капаци и врати дето се затварят без един пръст фуги и прочее екстри
  • #5
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Bojo123.1976@abv.bg ( преди 3 години )
    Приятел направи нещо за планетата примерно наеми 50 хиляди души да почистват пластмасите по света не да трупал милиарди че аз ще оцелея с отглеждане на зеленчуци ти с ламарина незнам как
  • #4
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Това е стара информация! КОлкото до рейнджа, ако караш бавно можеш дa минеш и повече от даденото по WLTP или EPA....
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    тия дни от Пежо-ситроен изкараха някаква ел-баничарка и м/у другото имаш симулатор на пробега и от 320 км при празен автомобил без климатик се достига до 215 при пълен , с климатик и температура под 15градуса....
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    magniLink ( преди 3 години )
    технически няма но фактически има! реалният пробег и на най-long range при по-спортно каране трудно преминава 280-300км.
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    maginik ( преди 3 години )
    Технически няма проблем да се достигне пробег с едно зареждане поне до 2500-3000 км.