IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци направиха идеалното такси

Моделът на BYD и DiDi няма да се продава на частни клиенти

Китайската фирма BYD и най-голямата служба за таксита в света DiDi пуснаха идеалния автомобил за такси и за даване под краткосрочен наем. Електрическият BYD D1 е разработен с идеята за максимална удобна експлоатация и за удобство при качването и слизането на пасажерите. Първата серия от машини ще попълни автопарка на DiDi до края на годината.


BYD D1


Като дължина (4390 мм) BYD D1 е сравним с Hyundai Solaris, но височината и широчината са съответно 1650 и 1850 мм.Интересен детайл е подвижната дясна врата с електрическо управление, която е проектирана именно за удобството при слизане и качване.

Разстоянието между двете оси при BYD D1 е 2800 мм, като по този показател електомобилът почти достига Toyota Camry. Централният тунел отсъства, покривът е висок, така че вътре е достатъчно просторно. Настройките на шасито са направени с идеята за комфорт на задните пасажери.


BYD D1


Материалите в салона са направени от устойчиви материали, а седалките са така проектирани, че да запазват формата си. Подходът към оборудването е прагматичен - има подгряване на седалките, климатик, електрически стъкла и два тъч-пада за пасажерите на втория ред седалки. Водачът има на разположение асистенти като система за аварийно спиране, парктроник и камера за заден ход.

Пред шофьора е поставен малко цифрово табло, както и 10,1-инчов екран на информационно-развлекателния комплекс. Задвижването на таксито става с електромотор със 136 к.с. на постоянни магнити, като пробегът с едно зареждане е 418 км. Параметрите на батерията не се разкриват.


BYD D1


Безопасността при пътуването се гарантира от система за разпознаване на лица, а също така и от вграден видеорегистратор. Шофьорът е защитен от агресивни пасажери с бутон за екстремно повикване на помощ.

BYD D1 няма да се появи в продажба, а компанията DiDI предвижда да замени всички свои стари коли с новия електромобил. Тестовата експлоатация стартира през декември, а след това такситата може да се започне да се предлагат и извън Китай.


BYD D1

Снимки: BYD

0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Хахаха минаващ *** !!! За чушкопека ли имаш впредвид че не са чували?
  • #4
    3 rate up comment 16 rate down comment
    Минаващ ( преди 3 години )
    Ха Европа има такива плазмени и тн. технологии за които ония каруцари не са и чували.Колата е допотопна технология в фнешно време.
  • #3
    12 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Правителствата ще се усетят , но късно , че няма как да оставяш хората без работа и да очакваш постъпления в бюджета.
  • #2
    23 rate up comment 5 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Новобранец, BYD E6 такситата в Шенжен возят на ток от преди повече от 10 години и бяха с най-големите железофосфатни батерии по 80кВтч с живот 4 хил. цикъла по 400 км т.е. 1.6 млн. км и ги закачаха още тогава на свръхбързи зарядни за по 15 минути. Каква Европа те гони? Европа срещу тях да тича, не може ги настигне.
  • #1
    6 rate up comment 19 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Поредната реклама на китайски бклук.Тия кво си мислят че ше превземат Европа ли.Пхахахаха