IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla вдигна сериозно цените на колите си за Европа

В момента разликата за Model S между Германия и САЩ е 30 000 долара

Американският производител на електромобили Tesla подготвя внедряването на нови батeрии на своите електромобили, както и използването на нова платформа, която ще даде възможности за по-широка а актуализация на системите, както и обновяване на интериора. Очакванията са, че това ще се случи до края на 2021 година.


Tesla


Преди това обаче Tesla увеличава значително цените на следващата партида за Европа на Model S и Model X. Собственици на електромобили на марката съобщават, че производителят е актуализирал своя онлайн-конфигуратор, като повишаването е доста сериозно.

При Model 3 се отчита по-малък ръст на цените - между 500 и 1000 евро, но при Model S и Model X скокът е сериозен, като на отдели пазари той може да варира до 5000 евро. В Германия, например, Model S вече започва от 82 000 евро, което е еквивалент на 98 000 щатски долара. Увеличението идва, след като благодарение на правителствени програми в САЩ цените на електромобили спадаха.

Например, сега Model S в Германия е с 30 000 долара по-скъп, отколкото в Щатите. При това разликата ще се увеличи, защото сега данъкът в Германия е 16%, но от 2021 година ще стане 19%. В същото време в САЩ не се предвижда смяна на цените, които се запазват на същите си нива, като срокът на доставка ще отнема между 3 и 5 седмици.

Снимки: Tesla

0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    дааа ( преди 3 години )
    явно това са коли за богати хора.
  • #11
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    и без да вдигат цените вече губят позиции от еврапейските модели най вече за момента от ID 3.явно не искат да продават в европа!
  • #10
    2 rate up comment 3 rate down comment
    ff ( преди 3 години )
    обазалагам се, че 99,99 % от вас *** дети пишете тук сте виждали Тесла само на картинка....катоя тоя *** долу, дето се изказа за пластмасите..
  • #9
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Pfff ( преди 3 години )
    Голяма грешка от Тесла. Европейците ще си купуват европейските марки и Мъкск ще загуби спечелените позиции. Той не разбра че вече не е сам на пазара. Всички производители ще извадят ел. коли и той ще стане един от многото а и с потресаващо то качество ..... Трудно ще му е
  • #8
    10 rate up comment 5 rate down comment
    да ги дига... ( преди 3 години )
    и без това никой не ги купува...
  • #7
    15 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    98000 долара за електрокар???!!! Не, мерси! Карайте си ги със здраве!
  • #6
    11 rate up comment 1 rate down comment
    carpe_diem ( преди 3 години )
    Какво драматизирате? Всички коли в Европа са много по-скъпи, не са само теслите...Само че за произведени в щатите разликата е най-голяма.
  • #5
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Свето ( преди 3 години )
    Тесла не е бъдещето
  • #4
    14 rate up comment 17 rate down comment
    TSLA ( преди 3 години )
    Никъде и никога не е ставало въпрос за екология. Човекът винаги го е казвал: Искаме да правим НЕ най-добрата ел. кола, ами най-добрата кола в света изобщо. Искаме нашите коли НЕ просто да са толкова добри, колкото петролните, а по-добри от тях. И от раз с Модел S се получи: 7 места, 2 багажника, 700+ коня, 4х4, 0-100 за 2.5 сек., най-добрите краш-тест показатели в света, 100км за 2-3 лева... Бензинов аналог на това просто няма. За каквито и да е пари :D
  • #3
    9 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 3 години )
    Казвах аз, че Европа не е приоритет на Тесла в момента. При положение, че може да продава всяка произведена бройка на другите пазари с по-голяма печалба, за какво и е да внася в Европа? Внася на санитарния минимум, за да поддържа реноме. Догодина с Берлинския завод нещата ще се променят.